Milli Eğitim Bakanlığı ile Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) işbirliğinde hazırlanan  “Sanayimiz Üretiyor, Kuzey Kıbrıs Güçleniyor” temalı fotoğraf yarışmasının bilgilendirme  semineri cuma günü 09.30 – 12.00 saatleri arasında, Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Seminerin açılış konuşmalarını Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova ve KTSO Başkanı Ali Çıralı yapacak.

Kıbrıs Türk Sanayi Odası tarafından yapılan açıklamaya göre fotoğraf yarışması, Mesleki Teknik Okul öğrencilerine yerli ürünler hakkında bilgi vermek, onları sanayi sektöründe çalışmaları için teşvik etmek amacıyla hazırlandı.

Seminerde; sanayi, yerli ürün ve ekonomiye katkısını öğrencilerin daha iyi anlayıp eserlerine dökme şansı yakalamaları adına KTSO tarafından kısa bir sunum yapılacak.

Ardından da konusunda uzman fotoğraf sektöründen kişiler, fotoğrafın önemi, nelere dikkat edilmesi gerektiği, kendi başarı hikayeleri gibi konularda öğrencilerle kısa bir söyleşi gerçekleştirecek.

SEMİNER PROGRAMI

Seminer saat 9:30’da KTSO Başkanı Ali Çıralı ve Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova’nın yapacağı açılış konuşması ile başlayacak.

Verilecek 10 dakika aranın ardında konuşmacıların öğrencilerle söyleşilerine yer verilecek.

Seminer, Metin Oral Fotoğrafçılık Limited’den Metin Oral, KIFSAD’dan Mehmet Türkelman, FODER’den Mehmet Gökyiğit’in yapacağı söyleşi ile sona erecek.

Katılacak okullar ise şöyle:

“Cengiz Topel Lisesi (Lefke), Atatürk Meslek Lisesi (Lefkoşa) ve Gazimağusa Meslek Lisesi (Gazimağusa)”