Rana Sarro

Sanayi Bölgesi’nde zamanında toplanmayan çöplerin etrafa dağılması, çevre kirliliğine ve bölgede faaliyet gösteren yaklaşık 560 iş yerinin rahatsızlığına neden oluyor.

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, Organize Sanayi Bölgesi’nde uzun zamandır gündemde olan katı atık ve çöp sorunu ile ilgili gazetemize konuştu.

LTB Başkanı Harmancı, “Sanayi bölgesine benim gücüm yetmez” diyerek, Organize Sanayi Bölgesi’ndeki katı atık sorununun belediye tarafından çözümlenemeyeceğini açıkladı.

“SUNABİLECEĞİM HİZMET BU KADARDIR”

Sanayi Bölgesi’nin çöp sorununun ciddi bir dert olduğunu kaydeden Harmancı, “Sanayi Bölgesi’ne benim gücüm yetmez. Bu olanaklarla Sanayi için sunabileceğim hizmet bu kadardır. Bunun ötesi maalesef yoktur” dedi ve şöyle konuştu:

sa.jpg

“SANAYİ BÖLGESİ’NE BENİM GÜCÜM YETMEZ”

“Sanayi Bölgesi’nin çöpü ciddi bir derttir. Sanayi’nin çöpü için zamanında Sanayi Dairesi tarafından belediyeye verilmiş 60 tane skrip kova var. Kutlay Erk döneminde, bunlar dağıtılmadı kondu. Kimseyle de bunlar karşılığında herhangi bir ücret anlaşılmadı. Sanayi Dairesi’nin bu skripleri toplamak için verdiği alet ise 2 yıl önce hurda oldu. Bölgede günde iki çekirge çalıştırıyoruz ve yetiştiremiyoruz. Sanayi bölgesine benim gücüm yetmez.”

“BENİ ARTIK AŞTI”

“Sanayi Dairesi ile 4 kez toplantı yaptık, üçünde Sanayi Odası da bulundu. Sanayi Bölgesi’nde başka bir organizasyona gitmemiz gerekir. Buna Sanayi Odası’nın da Sanayi Dairesi’nin de katkı yapması gerekir. Çünkü beni artık aştı. Dünyanın her yerinde de Sanayi Bölgeleri özerk yapılardır.”

sanayideki-cop-sorunu-biktirdi-42944.jpg

“LEFKOŞA BATAR”

“Oraya bir çekirge daha sokarsam Lefkoşa batar. 5 çekirge var, bunları ikisi sürekli zaten bozuktur. Güngör’e, Lefkoşa’dan günlük 10 kamyon pislik çıkıyor. Sanayi Bölgesi’nde yaklaşık 560 iş yeri var. Aylık 35 Bin TL’ye Sanayi Bölgesi’nin temizlik problemi ortadan kalkar. Sanayi için bir toplantımız daha olacak. Çok iyi ekipmana sahip bir belediye olsaydı daha iyi hizmet sunabilirdik. Ama bu belediyenin olanaklarını maalesef öldürdüler ve bu olanaklarla sunabileceğim hizmet de Sanayi için bu kadardır. Bunun ötesi maalesef yoktur.”

“LEFKOŞA’YA YAPILMIŞ ÇOK BÜYÜK BİR HAKSIZLIKTIR”

Başkent Lefkoşa’nın sorunlarıyla ilgili gazetemize konuşanLTB Başkanı Harmancı, geçtiğimiz gün gazetemizin gündeme getirdiği, Lefkoşa ile Gönyeli Belediyesi’nin sınırlarının birleştiği bölgede, yaşanan kanalizasyon sıkıntısı konusunda da açıklamalarda bulundu.

Yenikent’te yaşanan lağım sorunu, bölge sakinlerinin isyanına neden olurken, konuyla ilgili gazetemize konuşan LTB Başkanı Mehmet Harmancı, “Kadri Fellahoğlu döneminde yanlış bir mühendislik sonucu, bugün lağım sorunu yaşanıyor. Bu Lefkoşa’ya yapılmış çok büyük bir haksızlıktır” dedi ve şöyle konuştu:

“FELLAOĞLU’NUN YERİNDE OLSAM İZİN VERMEZDİM”

“Gönyeli Belediyesi ile kanalizasyon konusunda sıkıntılarımız var. Maalesef Ortaköy’deki Öğretmenler Apartmanı Bölgesi’nde, Kadri Fellahoğlu döneminde yanlış bir mühendislik sonucu, kanalizasyon hattı Lefkoşa’nın pompa istasyonuna bağlandı. Bizim mühendislerimiz sıkıntı yaratacağını söyledi. Belediye araçları gönderildi ve izin verilmedi. Sonra araya daha büyük otoriteler girince, Kadri Bey herhalde ikna edildi ve araçlar geri çekildi. Ama ben iddia ederim eğer benim dönemimde öyle bir şey olsaydı ben o araçları oradan çekmezdim.”

lagim-sulari.jpg

“VANAYI KAPATIRSAM TÜM GÖNYELİ LAĞIMA BATAR”

“Çünkü Lefkoşa’ya yapılmış çok büyük bir haksızlıktır. Lefkoşalılar bizden bilir. Hâlbuki bizimle hiçbir ilgisi yok. Biz Gönyeli’nin kanalizasyonunu ücretsiz Haspolat’a taşıyoruz. Benim vatandaşım kanalizasyon parası ödüyorsa, Gönyeli Belediyesi aktardığı miktar kadar bana ödeme yapmak zorundadır. Bunu neden yapmıyor çünkü burada deli bir adam olmadığını biliyor. Vanayı kapatsam, tüm Gönyeli 5 dakika içerisinde lağıma batar. Ancak insan sağlığı söz konusudur. Biz bununla ilgili makul bir uzlaşı arıyoruz.”