Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner, elektronik çalışma izin kartı ve e- bakanlık portalının yakında uygulamaya gireceğini açıkladı.

Bir televizyon programında yıl içerisinde uygulamaya girecek projeleri ve bakanlığın çalışma alanlarıyla ilgili bilgi veren Saner, 92 bin 976  sigorta mükellefi ve 34 bin 500  sigorta emeklisi olduğunu, belediyelerin sosyal sigortalar kurumuna faizleriyle birlikte 100 milyon TL’ye yakın borcu bulunduğunu da söyledi.

ASGARİ ÜCRET…

Asgari ücretle ilgili olarak da Saner,  şöyle konuştu:

"2000 yılından beri 1 Ocak’tan  itibaren geçerli olan asgari ücret sadece  6 kez belirlendi. Geçen yıl asgari  ücret Temmuz ayında biz göreve gelir gelmez tespit edildi. Bu yıl 1 Ocak’ tan itibaren geçerli olmak koşulu ile  asgari ücreti  belirlemek  niyetinde olduğumuz için komisyonu çağırdık. Komisyon işçi işveren ve devlet kanadından oluşuyor. Her yıl Kasım ayına kadar  Devlet Planlama Örgütü  verilerine  göre hayat pahalılığı yüzde 7  civarında seyrederdi, hatta Maliye Bakanı  bütçe görüşmelerinde bunu  belirtmişti. Aralık  ayında ne olursa olsun yüzde 7.5 olarak vereceğini söylemişti. Biz de tüm planlamalarımızı buna göre yaptık. DPÖ 2016 Aralık ayı verilerini yüzde 10.19 olarak açıklayınca  bizim yüzde 7.5  olarak yaptığımız  asgari ücret değerlendirmesi yüzde 10.19’u karşılayamayacağı için yeni verilere göre çalışma yapmak amacıyla toplantıyı erteledik. Bu hafta içerisinde asgari ücretin ne olması gerektiğini taraflarla bir araya gelerek görüşeceğiz."