Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, bugün bıçaklanarak öldürülen Gamze Pehlivan ile katil zanlısı Suat Aşır’ın 16 Nisan Pazar günü ülkeye turist olarak geldiklerini açıkladı.

İki günde yaşanan iki kadın cinayetini BRT’de “17’inci Saat” programına değerlendiren Saner, kadına şiddet olayının ülkenin genelini ilgilendiren bir konu olduğunu ve bunun bilinci ile bu yıl Birinci Kadına Şiddet Çalıştay’ı yapıldığını anımsattı.

Saner, şiddet konusunda bir takım sıkıntılar olduğunun görüldüğünü belirterek bu amaçla kadına yönelik şiddet çalıştayı düzenlediklerini söyledi.

Kadına yönelik şiddetin sadece bakanlığın değil, toplumun tüm katmanlarını ilgilendiren bir konu olduğunu ifade eden Saner, kadına karşı birinci şiddet çalıştayında tüm görüşlerin alındığını belirtti.

Bakan Saner, ülkede son iki gündür yaşanan kadın cinayetiyle ilgili bakanlığa herhangi bir sığınma talebi olmadığını da açıkladı.

Her olay yaşandıktan sonra ayrıntıları aldıklarını belirten Bakan Saner, dün yaşanan cinayet olayıyla ilgili daha detaylı bilgileri olduğunu ancak soruşturmanın selamaeti açısından detaylı bilgi veremeyeceğini söyledi.

Bakan Saner, katil zanlısı ve öldürülen kişinin 16 Nisan’da ülkeye turist olarak geldiklerini ve bir otelde kaldıklarını ifade eden Bakan Saner, polisin geniş kapsamlı soruşturmasının devam ettiğini kendilerinin de konuyu çok yakından tekip ettiklerini söyledi.

Birinci kadına şiddet çalıştayında, sadece şiddet gören kadının değil, şiddeti uygulayan erkeğin de rehabilitasyonun önemli olduğunun üzerinde durulduğunu anlatan Bakan Saner, çalıştay sonucuna göre bakanlık politikalarının netleştireceğini vurguladı.

Birinci kadın çalıştayının sonuçlarının yakın zamanda çıkacağını belirten Bakan Saner, “Kadın sığınma evi mi yoksa şiddete önleme ve denetleme merkezi mi olacak. Hangisi daha gereklidir, bu da çalıştaydan çıkacak sonuç çok önmeli olacak.” dedi.