Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, Basın İş Yasasının daha etkin uygulanması için çalışacaklarını söyledi.

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü vesilesiyle yayımladığı mesajda Saner, basın çalışanlarına daha demokratik bir çalışma ortamı yaratılması ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için çalışmaların sürdürüleceğini belirtti ve “Basın İş Yasası’nın  daha etkin olarak uygulanması ve basın çalışanlarının sorunlarının çözüme kavuşturulması  için, tüm paydaşlarımızla işbirliği yapmaya  devam edeceğiz” dedi.

Saner, basın yayın kuruluşları ve basın mensuplarını, görevlerini duyarlı bir şekilde yerine getirdikleri için takdir etti ve 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nü kutladı.

Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nün demokratik bir toplum hayatı için özgür basının ne kadar önemli olduğunun hatırlanması açsından anlamlı  bir gün olduğunu kaydeden Saner, “Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ve sorunların çözülmesinde çok önemli bir kamu hizmeti üstlenen basınımız, farklı görüşlerin seslendirilmesine olanak sağlayarak, toplumu düşünmeye, araştırmaya ve doğru sonuçlara ulaşmaya yönlendiren en önemli araçtır” dedi.

Saner, hiçbir etki altında kalmayan özgür bir basının insan haklarının önemli güvencelerinden olduğunu da kaydetti.