UBP’den verilen bilgiye göre,  Gazimağusa Milletvekili Hamza Ersan Saner,  yaptığı açıklamada, “Özelleştirme gelir paylaşımı metodudur, yap-işlet-devret metodudur. Ben, Telefon Dairesinin özelleştirilmesinden yanayım” dedi.

Özerkleştirmenin de “karşısında” olduğunu belirtip “ancak özelleştirmelerde stratejik olan kurumlarda, devlet mutlaka olmak zorundadır” diyen Saner, Güney Kıbrıs’ta telekomünikasyon sağlayıcısı CYTA’nın da kar etmesine rağmen özelleştirilmek istendiğini savundu.

Saner, özelleştirmenin devletin kasasından bir şey çıkmadan  kar ettiği bir uygulama olduğunu ifade etti.

BÜTÇE

2016 bütçesinin 4 milyar 400 milyon olduğunu bunun 3 milyar 300 milyonun sadece maaş ödemelerine kullanılmasının öngörüldüğünü kaydeden Saner, “Diğer ülkelerde maaş ödemeleri bütçenin yüzde 35’ini aşmıyor. Bizim ülkemizde özel sektörde ciddi sıkıntılar var” dedi.

Petrol fiyatları arttıkça elektrik fiyatlarının da arttığı bir uygulamanın hayata geçirildiğini belirten Ersan Saner, “Şimdi fiyatlar düştü elektrik fiyatları ayni duruyor. Ben Ersan Saner olarak bu konuda kendi kendimi eleştiriyorum. Buna uygun olarak verdiğimiz sözü yerine getirmeliyiz” şeklinde konuştu.

“PROTOKOLDE YAZILANLAR GEÇERLİ”

UBP’nin su konusundaki politikasında bir değişiklik olmadığını, Türkiye ile imzalanan ekonomik ve mali işbirliği protokolde yazılanları “geçerli” kabul ettiğini belirten Saner, “Bu maddelerin değişmesi için herhangi bir adım olmadığına göre neyi tartışıyoruz ? Bunu anlamak mümkün değildir. Bu konuda Bakanlar Kurulunda alınan karar farklıdır, parti meclislerinde alınan kararları farklıdır. Ama şu an itibarıyla ben hükümet konusunda bir sorun görmüyorum. Hükümet uyumludur. Su konusunda taraflar birbirinin görüşünü bekliyor” dedi.

ERCAN HAVALİMANI

Ercan Havalimanı konusunda “denetimsizlik” yaşanmakta olduğunu savunan Saner, “Ben bakanlığa devam etmiş olsaydım şu anda bu ihalenin yüzde 70’i tamamlanmış olacaktı. Bunun için, denetleme mekanizmalarını çalıştırmamız lazımdır. Niye bu denetleme mekanizmalarını çalıştırmıyoruz?” dedi.

KIBRIS MÜZAKERELERİ

Kıbrıs müzakereleri konusunda ise müzakere başlıkları altında her şeyin net konuşulmadığına, halkın gelişmelerden bilgisi olmadığına ve umutsuz olduğuna inanan Saner, “Taraflarca umut pompalansa da gelinen nokta berrak değil, halkımız gelişmelerden habersiz. Dolayısıyla ben bu olaya sıcak bakmıyorum. Kıbrıs konusunda halkımızın genelinde umutsuzluk hakimdir” dedi.