Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Saner, eczacılık gibi pek çok alanda üniversite mezunu  fazlası  bulunduğuna işaret ederek, bu sorunun aşılması için eğitim planlaması yapılması gerektiğini belirtti.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, Saner, 14 Mayıs Eczacılık Bayramı vesilesiyle Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği’nden bir heyeti kabul etti.

Görüşmede yaptığı konuşmada, eczacılık gibi birçok meslekte ihtiyaç fazlası olduğunu ve çalışma hayatının  düzenlenmesi için  eğitim planlaması yapılması gerektiğini kaydeden Saner, eczacılık alanında yaşanan sorunların çözüme kavuşturulması için işbirliği içinde hareket etmek istediklerini belirtti.

Saner, Sosyal Sigortalar Dairesi tarafından  sigortalılara verilen ilaç bedellerinin geri ödenmesinde yaşanan sıkıntılarla ilgili olarak ise, ödemelerin en kısa sürede yapılması için  gerekeni yapacağını ve bakanlık tarafından verilen hizmetlerde  otomasyona geçilmesi için adım atılacağını söyledi.

Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği Başkanı Cevher Cem Süzal ise konuşmasında, üniversitelerin eczacılık  bölümünde okuyan öğrenci sayısındaki  artışın yaratacağı  olumsuz etkilere  değindi ve ülkedeki  mevcut eczacı sayısının  nüfus oranına göre  fazla olduğunu belirtti.