Saner yazılı bir açıklama yaparak su yönetimi konusundaki vizyonunu aktarırken, “Ülke Vizyonu”nu da kamuoyu ile paylaştı.

“GELEN SU ÜLKENİN MİLLİ SERVETİ”

KKTC’nin dün tarihi günlerinden birini daha yaşadığını kaydeden Saner, devletin ilanından bu yana en önemli günün yaşandığını belirtti.

Ülkeye yılda toplam 75 milyon su geleceğini hatırlatan Saner, suyun içme, kullanma ve tarım maksatları bakımından kullanılacağından KKTC-TC 2013-2015 Ekonomik Protokolü’ne uygun olarak işletmesi ve dağıtımı sağlanması gerektiğini kaydetti.

“Gelen su artık ülkemizin bir milli servetidir” ifadelerini kullanan Saner, KKTC’ye düşen görevin bu serveti doğru ve olumlu kullanmak olduğunu söyledi.

Suyun ayrıca sahip olana sağladığı stratejik üstünlükle önemli bir güç olduğunu belirten Saner, “Suyu bizler Güney komşularımız ile de paylaşmaya razıyız. Ülkemize gelen su sadece Güney komşularımız için değil bölgenin de barış suyu olması bakımından çok önemli ve anlamlıdır” dedi.

Saner hayata geçirmeyi hedeflediği “İlkeli Siyaset Gerçek Değişim Vizyon Belgesi”nde yer alan Ülke Vizyonu’nu da paylaştı.
 
YÖNETİMDE…

Saner, adil, şeffaf ve demokratik bir anlayışla yönetilen, herkesin temel hak ve özgürlüklerden evrensel ölçüde yararlandığı bir KKTC hedeflediğini anlattı.

EKONOMİDE…

Serbest piyasa ekonomisine inanan, ekonomik ihtiyaçlarına cevap veren reformları hayata geçirmiş bir KKTC’de, Ercan Havalimanı’nın özelleştirilmesinde olduğu gibi “Elektrik Kurumu” , “Limanlar”, “Telekomünikasyon Hizmetleri” ve yakında gündeme gelecek “Su Yönetimi” hizmetlerini de benzer metotlarla ve tüm bu kurumlarda yüzde 30 devlet hissesi olmak kaydı ile serbestleştirerek, halkına daha kaliteli hizmeti daha süratli ve daha uygun koşullarda sağlayan bir KKTC istediğini bildirdi.

DIŞ İLİŞKİLERDE

Sadece kendi sınırları içinde değil, dünyada da sesini duyuran, dünya ile aynı dili konuşan ve uluslararası platformlarda Kıbrıs Türk halkının haklı davasını ve çıkarlarını savunan bir KKTC istediğini kaydeden Ersan Saner, AB, İslam İşbirliği Teşkilatı, Türki Cumhuriyetler ve tüm diğer platformlarda uluslararası camianın desteğini almayı başarmış bir KKTC hedeflediğini ifade etti.

SAĞLIKTA…

Saner, ekonomik ömrünü tamamlamış Lefkoşa Devlet Hastanesi binasını yıkarak Lefkoşa Kuzey Çevre yolu üzerinde tüm Kıbrıs Türk halkına hizmet verebilecek, tam donanımlı yeni bir devlet hastanesini inşa etmiş bir KKTC istediğini, Sağlık Sigortası sistemini hayata geçirmiş, halkın sadece devlet hastanelerinde değil KKTC’nin her noktasında sağlık hizmeti almasının önünü açmış bir ülke hedeflediğini kaydetti.

TURİZMDE…

Ersan Saner, turizmin 12 aya yayılması için projelerini üretmiş, turizmi çeşitlendirerek özel ilgi turizmine ağırlık veren, turizmde bir marka haline gelmiş bir KKTC istediğini de belirtti.

ULAŞTIRMA, HABERLEŞME VE İLETİŞİMDE…

Trafikte standartlarını yükseltmiş, ölümlü kaza oranlarının AB standartlarının altında gerçekleşmesini sağlayan tedbirleri almış bir KKTC’nin ayrıca konumunu iyi değerlendirerek dünyaya ses ve data transferi yapacak altyapı çalışmalarını tamamlamış olmasını istediğini kaydeden Saner, Gazimağusa Limanı’nı özelleştirilerek Akdeniz’de önemli bir transit merkezi haline getiren, cruise gemilerinin yanaşabileceği bir liman olarak hizmet vermesini sağlamış bir KKTC beklentisini ifade etti.

EĞİTİM VE ÜNİVERSİTELERDE…

Saner, üniversitelerde 5 yıl içerisinde 100 bin öğrenci hedefine ulaşan, yüksek öğrenimde, belirli meslek gruplarındaki yığılmaları önleyecek uygulamaları hayata geçirmiş, eğitim planlamalarını evrensel bir bakış açısı ile yeniden düzenlemiş bir KKTC istediğini ifade etti.

Saner ayrıca, kültür alanında tarihine, sanatına ve kültür varlıklarına sahip çıkan ve bunları dünya vatandaşlarıyla buluşturan, kadın haklarında AB normlarında çıkarılacak yasalarla kadını olması gereken noktaya taşımış, gençlik ve spordaysa ambargo altındaki gençlerin spor yapmalarındaki engellerin kaldırılması adına uluslararası platformlarda seferberlik ilan etmiş bir KKTC hedeflediğini bildirdi.

UBP Genel Başkan adayı Ersan Saner, yerel yönetimler ve imarda kanalizasyon alt yapılarının tüm yurt sathına yayılmasını başarmış, bu anlayışla çok kısa zamanda atık su problemlerini tarihe gömmüş bir KKTC’nin çalışma hayatı ve sosyal güvenlikte vatandaşların sektörlerine göre çalışma saatleri ve ücretlerini yeniden düzenlemiş bir KKTC beklentisinde olduğunu ifade etti.

Tüm katı atıklarını tek bir tesiste toplamış, bu tesisini tam randımanlı kullanarak enerji üretmeyi başarmış, taş ocaklarını AB standartlarına uygun hale getiren ve buna göre izinlendiren bir KKTC hedeflediğini belirten Saner, çevre politikalarını yenilemiş, alternatif enerji yöntemlerini kullanarak halkına daha temiz ve daha ucuz enerji sağlamayı başarmış, böylelikle doğal çevreyi korumuş bir ülke hedefini de ekledi.