Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Saner, Hasan Sungur başkanlığındaki Kıbrıs Türk İşverenler Sendikası yetkililerini kabul etti.

Birlik Başkanı Hasan Sungur, hükümetin hayata geçirdiği çalışma ve muhaceret affına işverenler olarak tam destek belirtirken, iş çevrelerinin hem kalifiye işçi ihtiyacına hem de ekonomik sıkıntılarına çare üretmek için girişimde bulunan Saner’in kendilerine umut verdiğini ifade etti.

Sungur, Çalışma Bakanı Saner ile işbirliği yapmaya her zaman hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Saner de, hükümetin tek başına hareket edemeyeceği gerçeği üzerinde durarak, sivil toplum örgütleri ile işbirliğinin önemine vurgu yaptı.

İşveren sendikasının Çalışma Bakanlığı’nın işbirliği yaptığı önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olduğuna dikkat çeken Saner, hem İhtiyat Sandığı’nda, hem Sosyal Sigortalar’da, hem de asgari ücretin belirlenmesinde işveren temsilcileriyle birlikte çalıştıklarını söyledi.

Bakan Saner, iş dünyasının daha çekici hale getirilmesi, girişimcilerin desteklenmesi konusunda bakanlık olarak çalışmalarını sürdürdüklerini de belirtti.