Ulusal Birlik Partisi (UBP) Gazimağusa Milletvekili ve Genel Başkan Adayı Ersan Saner, UBP Genel Başkanı’nın; “bunlar partiyi bölmek istiyorlar” açıklamasını “talihsiz bir açıklama” olarak niteledi ve “kimsenin UBP’den ayrılmak gibi bir düşüncesi yok” dedi.

Saner, “Aile içi bir yarışta partimizin kimi göreve layık bulduğunu hep birlikte göreceğiz, sonra da yolumuza hep birlikte devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

UBP Genel Başkan Adayı ve Gazimağusa Milletvekili Ersan Saner yazılı açıklamasında, kurultay öncesinde yaşanan gelişmeler üzerine bazı önemli noktalara dikkat çekmek istediğini belirtti.

Saner, bugüne kadar farklı görevler için toplam 9 kez UBP delegesinin karşısına çıktığını belirterek, “Ben bu partinin öz evladıyım. Genel Başkan’ın ‘bunlar partiyi bölmek istiyorlar’ sözleri talihsiz bir açıklamadır” . Yolumuza UBP’de devam edeceğiz” dedi.

UBP Genel Başkanlığı’na aday olan bir kişinin potansiyel “Başbakan adayı” da olduğunu vurgulayan Saner, bu nedenle ülkenin en büyük sorunu olan ekonomiye yönelik “ilkeli siyaset, gerçek değişim” vizyonunu halkla paylaştığını hatırlattı.

“40 YILLIK CTPLİLERİ ÜYE DİYE LİSTELERE YAZDILAR”

Kurultayda oy kullanacak üyelerin kesin listesinin hala eline ulaşmadığını ifade eden Saner, UBP’ye 40 yıl hizmet veren kişilerin listelerde yer almazken kim olduğu bilinmeyen kişilerin üye listesinde yer aldığını kaydetti ve bunu eleştirdi.

Ersan Saner, 40 yıllık CTPlilerin UBP listesine üye yazıldığı haberlerinin gazetelerde günlerdir yer aldığını ancak Özgürgün’ün tüm çağrılara rağmen diyalogdan kaçtığını savundu.

“Başkalarını bilmem ama her şeye rağmen ben partimi bir daha mahkemelere sürüklemeyeceğim” diyen Saner, parti içi sorunların çözüm yerinin mahkemeler olmadığını kaydetti.

Saner, CD’de verilen üye listelerinin bağlayıcı bir yanı olamayacağını ve hiçbir şeyi ispatlayamayacağını dile getirerek, imzalanıp onaylanmış tek bir üye listesinin bile yeterli olacağını ifade etti.

Kurultayın kaç günde ve ne şekilde yapılacağının bile henüz netleşmediğine işaret eden Saner, 2 Kasım sabahı hep birlikte yürümeye devam etmenin metotlarını bulmak için Genel Başkan Hüseyin Özgürgün’ü sağduyuya çağırdı.

Saner, özelleştirmeye ilişkin görüşlerini samimiyetle ortaya koyduğunu anımsatarak, aynı davranışı başta CTP olmak üzere bazı siyasi partilerin sergileyemediğini kaydetti.

Su yönetimi konusunda hükümetin adım atmakta geciktiğini ifade eden Saner, bu konuda hazırlanan protokole attığı imzaya sahip çıktığını söyledi.

Ersan Saner, özelleştirme konusundaki düşüncelerinin UBP’nin de görüşü olduğunu savunarak, 2013 yılında erken seçime giderken seçim bildirgesinde tüm bunların halk ile paylaşıldığını kaydetti.

Saner, UBP’nin seçim bildirgesi ile ortağı olduğu hükümetin programın örtüşmediğini öne sürerek, bu nedenle tüm özerkleştirme girişimlerine “hayır” oyu vereceğini yineledi. Ersan Saner, “halka verdiğimiz sözün arkasında durmazsak siyasetçiye olan güven daha da erozyona uğrayacaktır” uyarısında da bulundu.

Özelleştirme yapılırken su, elektrik ve telefon gibi stratejik kurumlarda en az yüzde otuz devlet payının arandığını ifade eden Saner, tüm Avrupa’da olduğu gibi KKTC’de de telekomünikasyon hizmetlerinin bu şekilde özelleştirilmesi gerektiğini söyledi.

Saner, “Halkımızın ve çalışanlarımızın tedirgin olmasını gerektiren bir durum yoktur. Biz Telefon Dairesi’ndeki özelleştirme çalışmalarını sürdürürken, oradaki 440 personelimin tümünü maaş ve özlük haklarında kayıp yaşamamaları için bakanlık kadrolarının uygun olduğu diğer dairelerine aktarttım” dedi.

“UBP KIBRIS TÜRKÜ’NÜN HAKLI DAVASININ SAVUNUCUSUDUR”

Ersan Saner, UBP olarak iki toplumlu, iki kesimli ve siyasi eşitliğe dayanan bir çözüm modeli için Kıbrıs’ta yıllardır mücadele verdiklerini belirterek, Rum tarafının böylesi bir çözüme ne kadar razı olduğunun da sorgulanması gerektiğini söyledi.

Son sözü halkın söyleyeceğini vurgulayan Saner, “2016’da Başbakan olursam ve görüşmeler çıkmaza girerse ‘bu yolda 40 yıl daha gidelim mi yoksa başka çözüm modellerini mi deneyelim’ diye halka çıkıp soracağım” dedi.