Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Saner, Kooperatif Görevlileri Sendikası (Koop-Sen)yetkilileri ile yarından başlayarak temaslar yapacaklarını ve yasalar nezdinde ortak bir yol haritası çıkarmak üzere çalışma gerçekleştireceklerini açıkladı.

Saner yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin, Başbakan’ın ifade ettiği şekilde maaşların ödenmesi konusunda hiçbir sıkıntısı bulunmadığını,  bugün gerek Sosyal Sigortalar gerekse kamudan emeklilerin tümünün maaşlarının ödendiğini vurguladı.

“Bakanlığımız, Kooperatif Görevlileri Sendikasının, Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası Ltd. ve iştiraklerinde, çalışanların Sosyal Sigorta maaşlarını kesmeye yönelik girişimlerde bulunulduğunu gerekçe göstererek grev başlatmasına yönelik olarak, bazı hususları kamuoyumuzun bilgisine getirmeyi uygun görmüş bulunmaktadır” diyen Saner, şöyle devam etti:

“Kamuoyunun bilgisine aktarmak  isteriz ki, greve konu olan maaş kesintisi, K.T. Kooperatif Merkez Bankası’nda fiilen çalışan  personelin  esas maaşlarından değil,  26/1977 Emeklilik Yasası’nın 28. maddesinde belirtilen Hukuk Dairesi ve Sayıştay’ın görüşleri doğrultusunda ‘halen çalışmakta olanların emeklilik maaşlarının ödenmeyeceği’ hükmü gereğince emekli maaşları üzerinde uygulanmıştır.

Bu çerçevede, sendika yetkilileriyle Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı ile birlikte gerçekleştirdiğimiz toplantı sonucunda grevin kaldırılması noktasında uzlaşıya varılmıştır.

Sendika yetkilileri ile yarından başlayarak temaslarımızı sürdüreceğimizi ve yasalar nezdinde ortak bir yol haritası çıkarmak üzere çalışma gerçekleştireceğimizi kamuoyumuzun bilgisine sunmak isteriz.”