UBP Genel Başkan Adayı ve Gazimağusa Milletvekili Hamza Ersan Saner UBP üyelerini kurultaya katılıp oy vermeye çağırdı.

Saner, yazılı açıklamasında üyelere öncelikle kurultaya katılım, ardından partideki kötü gidişata son verecek genel başkan adayına destek olma çağrısında bulundu.

Saner üyelerin iradesini sandığa yansıtmasıyla tüzükte yapılan manipülasyonların önüne geçilmiş olacağını belirterek, “Partimizi daha salim limanlara taşımak için her UBP üyesinden kurultay günü oy kullanmasını ve sandığa iradelerini yansıtmalarını istirham ediyorum” ifadelerini kullandı.

Seçimden sonra kol kola verip UBP’yi birlikte layık olduğu yere taşıyacaklarının altını çizen Saner, Genel Başkan Hüseyin Özgürgün’ün “Bunlar partiyi parçalamak, bölmek için adaydır” gibi söylemlerinin doğru bir söylem türü olmadığını kaydetti.

Saner şöyle devam etti:

“Ben bu partinin öz evlatlarındanım. Partimin görev yapmadığım kademesi kalmamıştır. Bu partiyi parçalamak gibi bir niyetim olamaz. Biz aile içi bir yarıştayız. Bu aile içi yarışta bilgi ve belgeleri birbirimizden saklamak bize yakışmaz.

Partililerin önüne gidelim, üyeler uygun göreceği başkan adayını seçsin ve daha sonra hep birlikte özde partimizi genelde ülkemizi yüceltmek için yolumuza devam edelim.

Sizlerin sandığa gelerek ortaya koyacağınız irade ülkemizin kaderi açısından önemlidir. Belirleyeceğiniz UBP Genel Başkanı’nın her zaman için KKTC’nin potansiyel başbakanı olduğu gerçeğini hiçbir zaman unutmayınız.

Ben, sizlerin bu sorumluluk bilinciyle hareket ederek, kurultaya katılıp partimize sahip çıkacağınıza eminim.

Ben partimiz için en doğru kararı yüreğinizin sesine inanarak kullanacağınızdan eminim.

Gelin hep birlikte mutlu yarınlara birlikte yelken açalım.

KKTC’nin UBP’ye; UBP’nin de KKTC’ye ihtiyacı vardır.”