Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, Nurettin  Akçul başkanlığındaki Türkiye Maden İşçileri Sendikası yetkililerini kabul etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Saner’e görevinde başarılar dileyerek, Türkiye Maden İşçileri  Sendikası’nın üye toplantısını KKTC’de yapmaya karar verdiklerini belirten Akçul,  iki ülke arasında çalışma hayatı ile ilgili görüş alışverişinde bulunmak amacıyla Bakan Saner’i ziyaret ettiklerini söyledi.

Akçul, kendilerine eşlik eden TÜRK-İŞ KKTC temsilcisi Ahmet Çaluda ve Türk-İş Konfederasyonu’na bağlı Hür-İş’in Genel Başkanı Yakup Latifoğlu’na da teşekkür etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner de kabulde yaptığı konuşmada,  Türkiye Maden İşçileri Sendikası temsilcilerinin KKTC’yi ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iki ülke arasındaki bağın güçlenerek gelişeceğine inanç belirtti.

Saner,  sendikanın 81 ilden temsilcinin katılımıyla KKTC’de yaptığı organizasyonun hem ülkenin tanıtımı açısından hem de Anavatan Yavruvatan dayanışması açısından  önemli olduğuna dikkat çekti.