Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H.Ersan Saner ve heyeti Ankara ziyaretinin son gününde bir dizi temaslarda bulundu.

Saner ve heyeti, Ankara ziyaretinin ikinci gününde, TC Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın davetlisi olarak Kadin Sığınma Evleri ile Koza Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi’ni ziyaret etti.

Bakanlık Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Bakan Saner sırasıyla Anıtkabir'i ziyaret ederek anıt özel defterini imzaladıktan sonra TBMM'ye geçerek TC'deki darbe sırasında bombalanan Meclis Binası'nda incelemelerde bulundu.

Bakan Saner burada yaptığı açıklamada, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu ifade ederek, seçimle iktidara gelen yönetimlerin yine ve ancak seçimle görevden ayrılmaları gerektiğine olan inancını belirtti.

Türk Halkının demokrasisine sahip çıkarak, demokratik irade ile göreve getirdiği veya muhalefet görevi verdiği tüm partilerle birlikte hareket ederek tüm dünyaya demokrasi dersi verdiğini vurgulayan Saner, Türkiye'de yaşanan bu darbe olayından sonra KKTC Hükümetinin FETÖ’yü terörist örgüt ilan eden ilk ülke olduğunu da sözlerine ekledi.

SANER KADIN SIĞINMA EVLERİ İLE KOZA ŞİDDET ÖNLEME VE İZLEME MERKEZİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Saner ve heyeti, son olarak TC Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın davetlisi olarak Kadın Sığınma Evleri ile Koza Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi’ni ziyaret etti. Bakan Saner ve ekibine, ŞÖDİM'de konu hakkında ayrıntılı bilgi ve sunum yapıldı.

Bakan Saner, Kadın Sığınma Evleri ile Şiddet Önleme  ve İzleme Merkezleri’ni inceledikten sonra yaptığı açıklamada, KKTC'de de benzer uygulamalara fiziki olarak başlamadan önce bu konuda ciddi bir tecrübeye sahip olan Anavatan yetkililerinden almış oldukları bilgileri özellikli olarak değerlendirip KKTC'deki yapılanmayı bu bilgi ve tecrübeler ışığında projelendireceklerini kaydetti.

Saner, TC Aile  ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya kendisine ve heyetine gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ederek bundan sonraki süreçte Bakan Kaya'yla KKTC’de bir araya gelme temennisini iletti.