Maltepe Başıbüyük yolu üzerinde 25 metrelik yükseklikten aşağıya atlayarak intihara kalkışan Suriyeli genç şans eseri hayatta kaldı. Toprak zemin yerine gölete düşen genç, itfaiyenin 2 saatlik çalışması sonucu güçlükle kurtarıldı.

Olay, Başıbüyük yolu üzerinde bulunan bir gölette meydana geldi. İddiaya göre, 4 gün önce Suriye'den Türkiye'ye gelen Renaz Ablo, gölet kenarındaki demir parmaklıklara çıkarak Arapça bir şeyler söyleyip, kendini yaklaşık 25 metreden boşluğa bıraktı. Şans eseri toprak zemine değil de suya düşen genci o sırada gölette balık tutan bir vatandaş fark ederek sudan çıkardı. Olay yerine polis, 112 ve itfaiye ekipleri eşliğinde Suriyeli genci kurtarma çalışmalarına başlandı. Şahsın düştüğü yere araç giremediği için Suriyeli genç bulunduğu yerden vinç yardımı ile yaklaşık 2 saatte güçlükle çıkarıldı. Ardından olay ambulansta yapılan ilk müdahalesinin ardından Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Polis Suriyeli gencin intihar sebebini araştırıyor.

Öte yandan, görgü şahidi bir vatandaş, "Arkadaşı burada gördüm, atlayacağını fark ettim. Biraz konuşturmak istedim, belki bir kişi görüp yardıma gelir diye ama insanlar yanımızdan hızla geçip gittiler. Ne dediğini anlamadım, Arapça konuşuyordu. Demirlere çıktı aşağıya atladı" dedi.

Şans eseri hayatta kaldı

Şans eseri hayatta kaldı

Şans eseri hayatta kaldı