İŞ DURMA NOKTASINA GELDİ: Asrın Projesi olarak tanımlanan Türkiye’den KKTC’ye Su Getirme Projesi’nin baraj yapımı ayağında dün bir süre iş bırakıldı. Parasını alamayan taşeron firma çalışanları iş bıraktı. Türkiye DSİ devreye girerek, bir miktar ödeme yapılmasını sağladı

174 BİN TL ALACAK: TC Devlet Su İşleri Dairesi’nin de devreye girmesinin ardından Kaynarca Şirketi parasını aldı ve eylemi sonlandırdı. BİNAŞ ve ASP YAPI isimli şirketlerden 174 bin TL alacağı olduğu gerekçesiyle eylem yapan şirket parasının bir kısmını alınca eylemden vazgeçti

DSİ MÜDAHİL OLDU, SORUN KISMEN ÇÖZÜLDÜ: Su temin projesinde kontrol mekanizmasında ve yönetimde yer alan DSİ’nin gelen şikayetler neticesinde duruma müdahil olduğu ve sorunun çözümünü sağladığı belirtildi. DSİ Su Temin Projesi Müdürü Birol Çınar, “Taşeron firmaya parasının büyük bir kısmı bu sabah verildi” dedi

Bertuğ TOPAL
Türkiye’den KKTC’ye getirilecek su için devam eden çalışmaların bir kısmı dün kısa bir süreliğine durdu. Asrın Projesi olarak tanımlanan su projesi ile ilgili projede iş yapan taşeron firma yaptıkları işin parasını alamadıkları için dün eyleme gitti. Paralarını yaklaşık bir yıldır alamadıkları için eyleme başvuran taşeron firma, dün sabah itibarı ile araçlarını şantiye önüne çekerek işi durdurdu.
Türkiye Devlet Su İşleri’nin devreye girmesi ile taşeron firma alacağını yüklenici şirketlerden aldı. Firma, alacağı olan 174 bin TL’nin büyük çoğunluğunu alması ile eylemini sonlandırdı.
Türkiye’den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne taşınacak su için baraj ihalesini yürüten firmanın taşeron görevini yürüten Kaynarca Şirketi, işi bitirmelerinin üstünden 1 yıl geçmesine karşın Türkiye’deki üstlenici firmadan paralarını alamadığı için başlattığı eylem bir gün sürdü.

174 bin TL alacak vardı

Türkiye menşeli iki firma BİNAŞ ve ASP YAPI isimli şirketten 174 bin TL alacağı olduğunu gerekçesiyle Kaynarca Şirketi dün şantiyelerin bulunduğu bölgede eylem yaptı, haklarını istedi. Şirket yetkilileri bir yıldır işin %90’ını tamamlamalarına rağmen hiçbir ödeme almadıkları için eyleme başvurduklarını belirtti.

Taşeron firmalar paralarını alamadı

Baraj yapımı için çıkılan ihaleyi kazanan Türkiye menşeli iki firma BİNAŞ ve ASP YAPI isimli şirketlerin Türkiye hükümetinden paralarını almış olmalarına rağmen KKTC’deki taşeron firmaları ödememesi bu firmaların kazan kaldırmasına neden oldu. Yaklaşık bir yıl önce işin çoğunu tamamlayan Kaynarca Şirketi, paralarını alamadıkları gerekçesiyle eyleme gitti.

Paraları dün ödendi

Kaynarca isimli şirketin dün başlattığı eylemin ardından şantiye önlerini kapatması ve işleyişi durdurma noktasına getirmesi ile soruna çözüm arandı. Geçmiş dönemden olan borcunun ödenmesini isteyen şirket, DSİ ile temas kurdu.

s7dsds78d8s7ds87.jpg

TC Devlet Su İşleri müdahil oldu Su temin projesinde kontrol mekanizmasında ve yönetimde yer alan DSİ’nin gelen şikayetler neticesinde duruma müdahil olduğu ve sorunun çözümü için girişimler yaptı. Kaynarca Şirketi ile de görüşme gerçekleştirdiği öğrenilen Türkiye Devlet Su İşleri Dairesi, konuya anında çözüm buldu. 

“Proje durmadı”

Türkiye Devlet Su İşleri Dairesi KKTC Su Temin Projesi Müdürü Birol Çınar ise Havadis’e yaptığı açıklamada projenin tamamen durması haberlerinin gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Çınar, “Haberler asılsızdır. Projenin durması mümkün değil. İlgili şirketin alacağı olan 174 bin TL’nin büyük çoğunluğu bu sabah (dün sabah) itibarı ile şirkete ödendi. Bu borç şirketin geçmiş dönemde alacağı bir paraydı” şeklinde konuştu.

Kaynarca: Öğlene doğru ödeme yapıldı

Kaynarca Şirketi Direktörü Hikmet Kaynarca, Havadis’e yaptığı açıklamada bir yıl önce yaptıkları işin parasını alamadıkları için eylem kararı aldıklarını ancak dün öğlene doğru yapılan ödeme sonucunda eyleme son verdiklerini belirtti. Firma yetkililerinin kendileriyle görüşmek için eylem yerine dahi gelmediğini kaydeden Kaynarca, Devlet Su İşleri Dairesi’nden yetkililerin kendileriyle telefonda görüştüğünü belirtti. Kaynarca, ödemenin yapılmasının ardından iş araçlarını şantiye girişlerinden çekerek eylemi sonlandırdıklarını söyledi.