Ceren ÖZBİL

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğluları, Türkiye’de ciddi şekilde hayvan üreticilerini tehdit eden Şap hastalığının Kuzey Kıbrıs’a da yansımaması için gerekli önemlerin alındığını açıkladı. Naimoğluları, Şap Hastalığı’nın Kıbrıs’ın ne Kuzey’in ne de Güneyi’nde görüldüğünü anlattı.   Tarım Bakanlığı’nın bu hastalığın Türkiye’den Kuzey Kıbrıs’a geçmemesi içinse Türkiye’den getirilen et ve süt ürünleri için bir takım kısıtlamalar getirdiğini kaydederek, ülkede tükettiği etin yarısını Türkiye’den alan Barış Kuvvetleri’ne de bu konuda yazı yazıldığını söyledi. 

Naimoğuları: Vatandaşın içi rahat olsun

Mustafa Naimoğluları, şap hastalığının soğuk kış günlerinde Türkiye’nin doğu bölgesinde görülen bir hastalık olduğuna işaret etti ve şu anda bu hastalığının Türkiye’de yaygın olduğunun altını çizdi. Türkiye’de de şap hastalığının önüne geçmek için gerekli tedbirlerin alındığına dikkati çeken Naimoğluları şu ifadeleri kullandı:
Tarım bakanlığı bu konuda bir dizi önlemler aldı ve Türkiye’den getirilen et ve süt ürünlerine ciddi bir kısıtlama getirildi. Ayrıca bakanlığı Barış Kuvvetleri’nin kendi tüketimi için adaya getirdiği et ürünleri konusunda da uyardık. Bu konuda da Başbakanlığın Barış  Kuvvetlerin yazı gönderdiğini öğrendik. Gerekli önlem alındı, halkın içi rahat olsun. Zaten bu hastalık Kıbrıs’ta şu ana kadar görülen bir hastalık değildir.

“İthalat ve ihracat yapılmıyor”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde küçükbaş ve büyükbaş hayvan ithalat ve ihracatının yapılmadığına dikkati çeken Naimoğluları “Bu bizim şansımızıdır” dedi. Naimoğluları hayvan ithalat ve ihracatının olmaması nedeniyle şap hastalığının da Türkiye’den Kıbrıs’a bulaşmasının zor ihtimal olduğunu belirterek, “Geri kalan önlemlerde zaten bakanlık tarafından alındı” dedi.