Evrim Kamalı

Ülkemizde turist olarak bulunan ve kaçak olarak temizlik işi yapan zanlı H.D birlikte temizlik yaptığı arkadaşının 14 yaşındaki kızına cinsel istismarda bulunduğu gerekçesi ile tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Adli Şubede Görevli Polis Memuru Ali Gencer Olayla ilgili bulguları aktardı. Gencer huzurda bulunan zanlı H.D’nin birlikte çalıştığı iş arkadaşı ile temizlik yapacakları yere gelen 14 yaşındaki kız çocuğuna 19 Ağustos tarihinde saat 16.00’da birlikte temizlik yaptıkları esnada yanına giderek göğüslerini sıktığı ve boynundan öptüğü gerekçesi ile cinsel istismarda bulunduğu yönünde hakkında şikâyet olduğunu söyledi. Polis mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın tamamlandığını ve zanlının mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Polis şahadetinin ardından söz alan zanlı bu olayın iftira olduğunu, kendisinin de 4 çocuğu ve kızları olduğunu belirterek bu gibi bir suçu işleyecek kişinin sapık olması gerektiğini ve kendisinin sapık olmadığını söyledi.

Yargıç Tacan Reynar huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlının ilerde görüşülecek davasında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanması, haftada bir gün en yakın polis karakoluna ispat-i vücut etmesi ve 50 bin TL değerinde şahsi kefalet imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.