Kubilay Kurçer

Narenciye İhracatçılar Birliği Başkanı Gökhan Saraç, elektrik ve su projesiyle ilgili önemli iddialarda bulunarak, döviz kurları karşısında tedbir almanın seçilmişlerin görevi olduğuna dikkat çekti. 

Hükümetin döviz kuru artışından kasasına daha fazla para girmesi uğruna vatandaşının alım gücünün düşmesine seyirci kalmaması gerektiğini söyleyen Saraç, elektrik maliyetlerinin yüksekliği ve buna rağmen kurum yetkililerinin göstermiş olduğu tavra da tepki gösterdi. ADA TV’de Gözde Bekir’in sunduğu Günaydın Ada programına konuk olan Gökhan Saraç, ülke ekonomisine dair değerlendirmelerde bulundu. 

“ÖNÜMÜZÜ NET GÖREMİYORUZ” 

Hükümetin döviz kuru artışından kasasına daha fazla para girmesi uğruna vatandaşının alım gücünün düşmesine seyirci kalmaması gerektiğini söyleyen Saraç sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Vatandaş bunun hesabını günü geldiğinde sormasını bilmek zorundadır. Biz vatandaşımızın ezilmesini istemiyoruz. Ülkedeki gelirin %85’i maaşlara gitmektedir, maaşlar TL’dir. Vatandaşımızın günlük yaşantılarını bozmadan rutin hayata devam ettirmek zorundayız.” 

“ELEMAN AÇIĞI ÇOK” 

“Ekonominin içerisinde yer alan paydaşlardan biri olarak önününüz görebiliyor musunuz” sorusuna da yanıt veren Saraç, ham madde, insan gücü ve enerji konularında büyük sıkıntılar yaşadıkları için bunun mümkün olmadığını belirtti. Saraç, ara eleman eksikliğinin ekonomideki en büyük kayıplardan biri olduğuna vurgu yaptı: 

“KIB-TEK’İN EN BÜYÜK SORUNU İSMET AKİM” 

Yine elektrik konusunun üretimin en önemli girdilerinden biri olduğuna dikkat çeken Saraç, elektrik maliyetlerinin yüksekliği ve buna rağmen kurum yetkililerinin göstermiş olduğu tavra da tepki gösterdi. Saraç, “İsmet Akim Türkiye’den gelecek elektriğin daha pahalı olduğunu söylüyor. İsmet Akim kimdir? Kendisini o kurumun başına getiren eski başbakan Yorgancıoğlu’nun görevden alınması için elinden gelen çabayı gösteren kişidir” dedi. 

Saraç, KIB-TEK’teki en büyük sorunun yönetim kurulu başkanı İsmet Akim olduğunu savundu: 

“BELEDİYELER BU İŞİ YÖNETEMEZ” 

Yine Ekim ayında tamamlanması planlanan Asrın Projesi ile ilgili yönetime belediyelerin talip olmasını değerlendiren Saraç, belediyelerin bu yönetimi başaramayacağı iddiasında bulunarak sözlerini şöyle tamamladı: 

“Belediyelerin altyapısı yok, boru patlasa tamirat yapılacak gücü de yok. Güzelyurt bölgesinden ve Lefke Barajı’ndan bahçe suyu için boru döşenmişti, su verildiğinde patlamıştı. Tamirat için sular komitesi çeşitli bahanelerden dolayı vatandaş bahçeden suyu alamamıştı.”