Evrim Kamalı

Luricina bölgesinde 162 promil alkol tesiri altında ülkemize askeri yasak bölgeyi ihlal ederek giriş yapan zanlı Romen uyruklu Montiano Costil tutuklanarak dün Askeri Mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren Luricina Polis Karakolunda görevli polis memuru Şit Güneş olayla ilgili bulguları aktardı. Güneş, zanlı Montiano Costil’in 10 Ocak tarihinde polis ekiplerinin devriye gezdiği esnada Limya Kapısı yakınlarında 2. Bölüğün kontrolü altında bulunan bölgeden saat 21.00 raddelerinde gizlice giriş yaptığı esnada tespit edilerek tutuklandığını söyledi.

Zanlının tutuklandığı esnada kendisine ait kimlik ve pasaportu düşürdüğünü belirten polis bu nedenle zanlının kesin olarak kimlik bilgilerine ulaşamadıklarını da belirtti. Polis zanlının tutuklandıktan sonra suçunu kabul ettiğini ve gönüllü ifade verdiğini, şüpheli Tavırları nedeni ile alkol testine tabi tutulduğunu ve 162 promil alkollü çıktığına da değindi.

Şit Güneş zanlıya ait kimlik ve pasaportun arandığını ayrıca vermiş olduğu gönüllü ifadesinin teyit ve tekzibinin de yapılacağını belirterek tahkikat maksatlı 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzel soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına emir verdi.