Çanakkale'de aralıklarla devam eden depremler vatandaşları korkuturken, Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Doğan Perinçek, 4,8 büyüklüğündeki sarsıntının ana deprem olduğunu, artçı sarsıntıların da normal olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Doğan Perinçek, "Kandilli Rasathanesi resmi internet sitesi verilerine göre, saat 04.26'da merkez üssü Eceabat-Kocadere dolayında 4,4 büyüklüğünde bir deprem oldu. Bu depremin öncü deprem olarak değerlendiriyorum. Ana deprem 4,8 olup saat 5.39'da gerçekleşti. 3,3 ve 1,6 büyüklüğündeki depremler ise artçı depremler. Bundan sonra çok sayıda artçı deprem olması doğaldır, hazırlıklı olalım. Artçı depremlerin 4,6'dan büyük olması beklenmiyor. Deprem merkezine yakın hasarlı bina varsa yurttaşlarımız bu binalardan uzak dursunlar" dedi.

20'DEN FAZLA SARSINTI OLDU

Öte yandan, Çanakkale'de dün gece 04.26'da meydana gelen 4,4'lük depremin ardından yaşanan sarsıntılar 20'yi aştı. 4,4'lük ilk deprem sonrasında saat 05.39'da 4,8, saat 09.54'te 4,5 büyüklüğünde 2 deprem daha yaşandı. Bunların dışında, en büyüğü 3,3 olan 20'ye yakın artçı sarsıntı meydana geldi. Gece yaşanan ikinci deprem, vatandaşları sokağa döktü. Bu depremin sonrasında meydana gelen artçı depremler il merkezinde çok fazla hissedilmemişti. Hayatın normale döndüğü saatlerde yaşanan ve il merkezinde de hissedilen 4,5 büyüklüğündeki deprem ise vatandaşları yine tedirgin etti.

Yaşanan sarsıntının ardından, Çanakkale Emniyet Müdürlüğü haber merkezi, telsiz anonsuyla tüm ekipleri uyararak görev bölgelerini kontrol etmelerini istedi. Yapılan kontrolde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı anlaşıldı. Çanakkale İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü de yaptığı açıklamada, depremin merkez üssü olan Eceabat-Kocadere de dahil olmak üzere depremle alakalı olumsuz bir ihbar alınmadığını duyurdu. Ardı ardına yaşanan depremlerin tedirgin ettiği vatandaşlar ise yavaş yavaş normal hayata dönüyor. Bir çok vatandaş, iş ve evlerine geri dönerken bazılarının ise açık alanlarda ve çay bahçelerinde oturmaya devam ettikleri gözleniyor.