Arapköy’de Tarsan çiftliğinde çalışan ve işçi lojmanların da kalan Vietnamlı 2 işçi arasında henüz belirlemeyen bir nedenden dolayı önceki gece tartışma çıktı. İşçiler arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşünce ortalığı kan gölüne çevirdiler.

Devrim DEMİR

Demir zincir ve satırla birbirlerini yaralayan Vietnamlı 22 yaşındaki Pham Van Long ve 35 yaşındaki Ha Van Anh polis tarafından tutuklandı. Soruşturma amaçlı gözaltına alınan zanlılar dün tutukluluk talebiyle Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Yargıç Alev Ulunay huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında olayın ciddiyetine dikkati çekerek, polisin zanlılar hakkında başlatmış olduğu soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için Pham Van Long ve Ha Van Anh’ın 3’er gün daha tutuklu kalmalarına emir verdi.

Demir zincir ve satırla birbirlerini yaraladılar

Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görev yapan polis çavuşu Ali Uzun mahkemede verdiği ifadesinde zanlıların önceki gece saat 23.30 sıralarında Arapköy’de meydana gelen “kavga” ve “yaralama” suçlaması ile gözaltına alındığını anlattı.

Polis çavuşu Ali Uzun, Arapköy’de Tarsan çiftliği içerisinde bulunan işçi lojmanlarında zanlı Pham Van Long ve Ha Van Anh arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüştüğünü söyledi.

Zanlıların kavga esnasında 206 promil alkol etkisi altında olduklarını belirten soruşturma memuru, Pham Van Long’un tasarrufunda bulundurduğu 68 cm uzunluğunda demir zincirle Ha Van Anh’ın başına ve yüzüne vurarak ciddi şekilde yaraladığını ifade etti.

Polis çavuşu Ali Uzun, Ha Van Anh’ın ise tasarrufunda bulundurduğu ve kanunsuz olarak taşıdığı ağız uzunluğu 20 cm genişliği 10 cm olan satır ile Pham Van Long’un sağ el bilek kısmını ciddi şekilde yaraladığını kaydetti. 
   
Polis: Olaya karışan şahıslar aranıyor

Polis çavuşu Ali Uzun işçi lojmanlarında görgü tanıklarından alınan ifadeler doğrultusunda, olaya karışan ve polisin olay yerine gelmesi ile bölgeden koşarak kayıplara karışan kişilerin aranmakta olduğunu söyledi.

İfade vermeyi reddettiler

Polis çavuşu yapılan soruşturmanın ardından zanlıların tutuklandığını, zanlıların gönüllü ifade vermeyi ret ettiklerini kaydetti. Soruşturmanın devam ettiğini belirten Ali Uzun olayla bağlantılı kişilerin arandığını ve bu aşamada zanlıların 3’er gün daha soruşturmanın salimen devam edebilmesi için tutuklu kalmaları talebinde bulundu.