Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi,  gebeliğin yasa dışı  sonlandırılması olayı nedeniyle ülkenin sağlık turizmi imajının  yara aldığını belirtti.

Konsey Kurucu Başkanı Ahmet Savaşan konuya ilişkin  yaptığı yazılı açıklamada, “insan hayatına zarar veren, mesleki ehliyetin kötüye kullanıldığı bütün faaliyetleri” kınadıklarını bildirdi.

Özel ve kamu ayırmaksızın bütün sağlık kurumlarını denetlemenin Sağlık Bakanlığı’nın en önemli görevi olduğunu ifade eden Savaşan, ülkede anne veya bebeğin sağlığını tehdit edecek bir durum yoksa 10 haftanın üzerindeki kürtajın yasak olduğunu hatırlattı.

Savaşan Girne’deki olayla ilgili sürecin en hızlı bir şekilde sonlandırılarak kamuoyunun aydınlatılmasını istedi.

Hekimin görevinin yaşatmak olduğunu ifade eden Savaşan, hiçbir hekimin mesleki ehliyetini bir yaşamı sonlandırmak için kullanamaması gerektiğini vurguladı.

Savaşan, söz konusu olayın uluslararası standartta ve yasalar ile etik değerlere bağlı olarak sağlık hizmeti veren bütün kuruluşları derinden üzdüğünü söyleyen Savaşan,  Kuzey Kıbrıs sağlık turizmi imajının da yara aldığını ifade etti.

Dünyada yılda 30 milyon kişinin şifa bulmak için yurt dışına  gittiğini ve bu sektördeki yıllık cironun 150 milyar dolara ulaştığını anımsatan Savaşan, KKTC’nin sayıları gün geçtikçe artan nitelikli hastane ve klinikleri ile  sağlık turizmi açısından önemli potansiyele sahip olduğunu ifade etti.