Facebook'tan hiçbir yorum yapmadan Recep İvedik'in bir resmi paylaşan Devecioğlu'nu, hakkında soruşturma yürüten savcı M.B. tarafından kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına aldırdı. Savcı şikayette bulunduğunu söyleyen Devecioğlu, "Bir savcı benimle neden bu kadar ilgilenir, attığım her adımı takip eder anlamıyorum. O bu paylaşımı kendisine yaptığımı düşünmüş" dedi.

Muğla’nın Milas ilçesinde şoförlük yapan 35 yaşındaki Soner Devecioğlu’nun geçtiğimiz pazar günü evinde, minibüsünde ve annesiyle babasının evinde savcılık kararı ile arama yapıldı. Özel eğitimli köpeklerinde kullanıldığı aramadan sonra Devecioğlu kelepçelenerek adliyeye götürüldü.

Devecioğlu’nun gözaltına alınmasının nedeni ise Facebook hesabında kullandığı Recep İvedik’in el hareketi yapan fotoğrafı. Bu fotoğraf daha önceden davalık olduğu savcı M.B. tarafından kendisine hakaret olarak algılandı ve ‘ kamu görevlisine hakaret’ suçlamasıyla gözaltına alındı.
Vatan'dan Emre Eser'in haberine göre, minibüs şoförü olduğunu ve Milas adliyesinin işlerini de yaptığını belirten Devecioğlu başından geçenleri şöyle anlattı:
“19 nisan günü sosyal medya hesabımdan Recep İvedik karakterinin el işareti yaptığı fotoğrafı paylaştım ve fotoğrafın altına ‘Beni takip edenlere gelsin’ şeklinde küfürlü bir not düştüm. Daha önceden hakkımdaki başka bir soruşturmayı yürüten ve soruşturmanın kasten yavaş yürütüldüğü ile ilgili olarak şikayet ettiğim savcı M.B. fotoğrafı üzerine alınmış.”
Devecioğlu’nun iddiasına göre bir dava ile ilgili kendisi hakkında bir yıl boyunca adım atılmadı. Bunun üzerine savcı M.B hakkında şikayette bulundu. Bu hamlesi sonucu kişisel olarak bir kin gütmeye başladı.

'İŞSİZ KALDIM'

Savcı hakkında ikinci bir şikayette bulunduğunu ifade eden Devecioğlu ayrıca evinde bu şekilde arama yapan polisler için Bakanlığı’na dilekçe verdiğini söyledi.
Devecioğlu şöyle devam etti:

“Bir savcı benimle neden bu kadar ilgilenir, attığım her adımı takip eder anlamıyorum. O bu paylaşımı kendisine yaptığımı düşünmüş. Hakkımda arama ve yakalama kararı çıkarttı. Bunları UYAP’a yüklemeden hızlı bir şekilde işleme koydu. Benim kelepçeli olarak adliyeye getirilmemi istemiş. Ancak polisler beni tanıdığı için bunu yapmadı. Bu sefer emir vererek polis ekiplerini değiştirdi. Sonuç olarak patronum beni işten çıkardı, işsiz kaldım.”