Adana'da terör örgütü DHKP/C'ye yönelik operasyonda gözaltına alınan 3 kişinin örgüte militan toplarken savcının şehit edilmesini propaganda aracı olarak kullandıkları ortaya çıktı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince terör örgütü DHPK/C ile bağlantılı yapılanmalar içerisinde faaliyet yürüten ve bu yapılanmalarla irtibatlı olduğu değerlendirilen suç şüphelilerinin yakalanması amacıyla 20 Ekim 2015 günü özel harekat polisinin de katılımıyla operasyon düzenlendi. Operasyonda Mersin Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nde okuyan E.D., Çukurova Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Bölümünde okuyan T.C. ve O.A. isimli 3 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde ve Akkapı Mahallesi'nde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Polisin yaptığı çalışmada özellikle T.C.'nin Adana ve çevre illerde örgüte eleman kazandırmak için çalıştığı, bu çalışmaları yaparken de İstanbul'da terör örgütü DHKP/C elemanları tarafından şehit edilen savcı Mehmet Selim Kiraz'ı ölümünü kullanarak kandırdığı ortaya çıktı.

Örgütün belirli kişilere gönderdiği Devrimci Sol isimli kitap öğrencinin evinde çıktı. Bu kitapta şehit Kiraz'ın terör örgütü militanı tarafından başına silah dayanmış fotoğrafı konularak bir DHKP/C'li nasıl olunur ve hangi aşamadan geçer konularının anlatıldığı saptandı. Üniversite öğrencisi T.C.'ye polis suçlamaları sorduğunda ise T.C. susma hakkını kullandı. T.C. gözaltında kaldığı sürece yemek yemeyip sadece şekerli su içti. Zanlılar sorgularının ardından "Terör örgütü propagandası yapmak, örgüte elaman bulmak" suçlamalarından adliyeye sevk edildi.

Savcının şehit edilmesini propaganda aracı yapmışlar