Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı’nın Başbakanlık katkılarıyla organize ettiği “Afet ve Acil Durumlara Milli Hazırlık Semineri- 2015” bugün de devam ediyor.

Bakanlıklar, ilgili kurum ve kuruluşların olası afet ve acil durumlar karşısında mevzuatlar ve teşkilat yasaları çerçevesinde belirtilen görevleri yapabilme derecelerinin ölçülmesi amacıyla düzenlenen seminerin ikinci gününde Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Din İşleri Başkanlığı, Gıda, Tarım ve enerji Bakanlığı, Türk Ajansı Kıbrıs, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Polis Genel Müdürlüğü, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu, Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Konseyi ve Başbakanlık sunumlarına yer veriliyor.

Teşekkür ve katılım belgelerinin takdiminin ardından seminer sona erecek.

Seminer sonunda varılan sonuçlar ve kararlar doğrultusunda 29 Nisan’da 5 ilçede aynı anda “Sivil Savunma, Afet ve Acil Durumlara Milli Hazırlık Tatbikatı -2015”in yapılması planlanıyor.

SAYGILI, TAK'IN ROLÜNÜ ANLATTI

Seminerde, Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) Müdürü Doç. Dr. Neriman Saygılı “Afet Acil Durumlara Hazırlıkta TAK Ajansı’nın Rolü” konulu sunum yaptı.

İletişimin, kamuoyunun bilgilendirilmesi ve gelişen olaylar karşısında halkın tutum ve davranışlarının yönlendirilmesinde oldukça önemli olduğunu dile getiren Saygılı, afet ve acil durumlarda KKTC’nin önemli bir iletişim kuruluş olan TAK’ın bilgi toplama ve yayma aşamasındaki uygulamalarının önemine dikkat çekti.

Saygılı, herhangi bir afet, acil durum ya da kısaca olağanüstü durumda halka ulaşma, halk ile doğru iletişim kurabilme ya da doğru bilgilendirmelerde halkı doğru yönlendirmenin önemine vurgu yaptı.

Olağanüstü durumlarda her kurum ve kuruluşun öneminin biraz daha arttığına da değinen Saygılı, halkı bilgilendirme, kaygılarını azaltma, yaygın ve etkili iletişim kurarak bu olumsuz dönemi en az zararla kapatmada özellikle iletişim kurumlarının etkinliğinin ön plana çıktığını kaydetti.

Saygılı ayrıca, “olumsuz” ortamın hızla telafisi ve kriz anlarının en az zararla atlatılıp etkilerinin “olumlu” bir fırsata dönüştürülebilmesinin ancak halk ile doğru iletişim ve bilgilendirme yoluyla olabileceğine dikkat çekti.

TAK’ın Kıbrıs Türkü’nün ulusal ve uluslararası iletişimine katkıda bulunmak için çalışan bir haber ajansı olduğunu dile getiren Saygılı, ajansın ilkelerini ve çalışma sistemini anlattı.

Seminer, bugün öğlede sonra Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Fatih Yarımbaş’ın konuşması ve plaket takdimiyle tamamlanacak.