Hüseyin Çiçek

Gazimağusa Kaza Mahkemesi binasının karşısında bulunan park alanında, mahkeme çıkışı iki taraf arasında çıkan kavga nedeniyle tutuklananların sayısı 43’e çıktı.

Kavga esnasındaki görüntüleri inceleyen polis, olayda Cüneyt Arık’a ait aracın camını kıran zanlı Hamdin Gökhan ile o gün olay yerinde kavgaya karıştığını tespit ettiği Fatih Demir’i tutuklayarak dün Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde nöbetçi Yargıç Banu Soyer’in huzuruna çıkardı. 

Mahkemeye meseleyi aktaran tahkikat subayı, polis müfettiş muavini Ulaş Ursavaş, 20 Ağustos 2015 tarihinde iki taraf arasında çıkan kavgada, Uçanok grubunda bulunan zanlı 1 Hamdin Gökhan’ın olay yerinde bulunan Cüneyt Arık’ın aracının ön camına tahta sopa ile vurarak camını kırdığını ve kasti hasara uğrattığını söyledi. 

Zanlı 2 Fatih Demir’in de incelenen fotoğraflar neticesinde olay günü kavgaya karıştığını tespit ettiklerini belirten Ursavaş, mesele ile ilgili aranan emarelerin ve incelenmesi gereken kamera görüntülerinin olduğunu söyleyerek zanlıların 3’er gün süre ile poliste tutuklu kalmalarını talep etti. Kıdemli Savcı Mustafa İldeniz bu süreyi 2 gün ile sınırlandırdı.

“Salladım arabaya denk geldi”

Mahkemede söz alan zanlı 1 Hamdin Gökhan, arabaya bilerek vurmadığını belirterek, “Sopayı gelişi güzel salladım arabaya denk geldi, bilerek olmadı” dedi. Zanlı 2 Fatih Demir ise olay günü kimseye en ufak bir darbede bulunmadığını öne sürerek, kafasına aldığı darbe sonucu fenalaştığını ve 2 gün boyunca evde yattığını söyledi.  Huzurundaki şahadeti ve zanlıların beyanlarını değerlendiren Yargıç Banu Soyer, zanlıların 2’şer gün poliste tutuklu kalmalarına izin ve emir verdi. Soyer ayrıca, zanlı 2 Fatih Demir’in doktor kontrolünden geçirilmesine de emir verdi.