AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, "Hükümet kurulmasına yönelik teşvik edici açıklamalarına rağmen koalisyon hükümetinin kurulmasının önündeki engel olarak Sayın Cumhurbaşkanımızı gösterme gayretleri, art niyetli ve maksatlı değerlendirmelerdir" dedi.

7 Haziran seçimlerinde milletin hiçbir partiye tek başına hükümet kuracak çoğunluk vermediğini, seçimden çıkan tablo ve seçim sonrasında yaşanan gelişmelerin AK Parti'nin içinde bulunmadığı hiçbir koalisyon hükümetinin kurulamayacağı gerçeğini ortaya çıkardığı belirten AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ve AK Parti'nin milletin verdiği mesajı doğru okuyarak, Türkiye'nin hükümetsiz kalmaması için sağduyulu ve uzlaşmacı adımlar attığına dikkat çekti. Bu çerçevede AK Parti'nin TBMM'de temsil edilen bütün siyasi partilerle diyalog kapısını açık tuttuğunu kaydeden İşler, "Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun Meclis'te temsil edilen partilerle yaptığı temasların ardından koalisyon hükümeti kurulmasına için AK Parti ile CHP arasındaki görüşmeler devam etmektedir. Bu süreçte bazı basın yayın organlarında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik haksız ve mesnetsiz yorumlar yapılması Cumhurbaşkanlığı makamına yapılan bir saygısızlıktır" dedi.

"HALK TARAFINDAN SEÇİLEN İLK CUMHURBAŞKANI"

İşler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimlerin hemen ardından yaptığı açıklamalarda Türkiye'de güçlü bir hükümet kurulmasını istediğini ısrarla vurguladığını anımsattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamalarda Türkiye'nin geçtiği hassas döneme dikkat çekerek yeni hükümetin kurulmasını bir an önce arzu ettiğini ifade eden İşler, "Nitekim TBMM'de Başkanlık Divanı'nın oluşmasının hemen ardından ise Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu'na hükümet kurma görevini vermiştir. Cumhurbaşkanımız hükümet kurulamaması halinde ise bütün siyasi parti genel başkanları tarafından açıklandığı gibi Anayasa gereği milletin hakemliğine gidileceğini ifade etmiştir. Cumhurbaşkanımız, 10 Ağustos'ta milletin yüzde 52'sinin desteğini alarak doğrudan halk tarafından seçilen ilk Cumhurbaşkanı'dır. Cumhurbaşkanımız 10 Ağustos'ta seçilmesinin ardından bugüne kadar görevini Anayasa'da belirlenen çerçevede yerine getirmektedir" diye konuştu.

"ART NİYETLİ VE MAKSATLI DEĞERLENDİRİLMELİDİR"

AK Parti'nin muhalefet partileri ile yapacağı koalisyon görüşmelerinde Cumhurbaşkanlığı'nın tartışma konusu yapılmayacağının Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından defaatle açıklandığını dile getiren İşler, buna rağmen bazı basın yayın organlarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında yapılan yorumların manidar olduğunu kaydetti. Hükümet kurulmasına yönelik teşvik edici açıklamalarına rağmen koalisyon hükümetinin kurulmasının önündeki engel olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı gösterme gayretlerinin art niyetli ve maksatlı değerlendirmesi gerektiğini belirten İşler, "Bazı odakların koalisyon görüşmelerinde netice alınamaması ihtimaline yönelik bahane oluşturma çabaları içerisinde olduklarını düşünüyorum. Milletin mesajını doğru okuyarak koalisyon hükümeti kurulması için çaba gösteren partimizin bu çabalarının boşa çıkarılmasının sorumluluğu muhalefet partilerinin omuzlarında olacaktır" dedi.