Cumhuriyet Meclisi Sayıştay Komitesi Başkanlığına DP UG Lefkoşa Milletvekili Özdemir Berova seçildi.

Sayıştay Komitesi, ayrıca “Eski Eserleri Koruma Fonu’nun 1996 ve 1997 Mali Yılları Denetim Raporu”nu görüştü ve oybirliği ile Meclis Genel Kurulu’nun gündemine sevk etti.

Cumhuriyet Meclisi’nden verilen bilgiye göre, Sayıştay Komitesi bugün saat 10.00’da Komite Başkan Vekili CTP-BG Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Çağlar başkanlığında toplandı.

Toplantıda, komite başkanlık seçimi yapıldı. Seçim sonucunda DP UG Milletvekili Dr. Özdemir Berova oybirliği ile komite başkanı seçildi.

Sayıştay Komitesi, daha sonra gündeminde bulunan “Karpaz Alkollü İçki ve Şarap Fabrikası ile ilgili Denetim Raporu”, “Eski Eserleri Koruma Fonu’nun 1996 ve 1997 Mali Yılları Denetim Raporu” ve “Sosyal Sigortalar Dairesinin 2012 Mali Yılına Ait Mali Tablolarının Denetimiyle İlgili Sayıştay Denetim Raporu”nu görüştü.

Sayıştay Komitesi, “Eski Eserleri Koruma Fonu’nun 1996 ve 1997 Mali Yılları Denetim Raporu”nu görüştü ve oybirliği ile Genel Kurul’un gündemine sevk etti.

Komite daha sonra “Karpaz Alkollü İçki ve Şarap Fabrikası ile ilgili Denetim Raporu” ve “Sosyal Sigortalar Dairesinin 2012 Mali Yılına Ait Mali Tablolarının Denetimiyle İlgili Sayıştay Denetim Raporu”nu görüştü.

Komite, her iki rapor ile ilgili çalışmalarını bir sonraki komite toplantısında ele almaya devam edecek.

Komite toplantısına davetli olarak Sayıştay Başkanlığı, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi, Sosyal Sigortalar Dairesi’nden yetkililer katıldı.

Sayıştay Komitesi toplantısına, DP-UG Milletvekili Komite Başkanı Dr. Özdemir Berova’nın yanı sıra CTP-BG Milletvekili Komite Başkan Vekili Prof. Dr. Mehmet Çağlar, UBP Milletvekili Ersin Tatar ve CTP-BG Milletvekili Teberrüken Uluçay ve bağımsız milletvekili Hasan Taçoy katıldı.