Sayıştay Başkanlığı, Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) yetkililerinin sağlıklı bir araştırma yapmadan kurumla ilgili haksız suçlamada bulunduğunu kaydetti.

KTAMS’ın 13 Ağustos’ta Sayıştaylık önünde yaptığı açıklamayı değerlendiren Sayıştay Başkanlığı, sendikanın basın açıklamasının yanlış ve eksik bilgilere dayandırıldığını dile getirdi.

KTAMS’ın açıklamasını “haksız ve talihsiz” olarak nitelendiren Sayıştay Başkanlığı, Sayıştaylığın söz konusu suçlamaları hak etmediğini vurguladı.

Sayıştay Başkanlığı, bugün konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “Sendika yetkilileri, bu açıklamayı yapmadan önce sağlıklı bir araştırma yapsaydı ne böyle talihsiz hata yapmış olacaktı, ne de Sayıştay Başkanlığını zan altında bırakacaktı” ifadesine yer verildi.

“Sayıştaylık yetki ve sorumluluklarını iyi bilen, zorluklara rağmen bunları layıkıyla yerine getiren ülkenin en saygın anayasal kurumlarından biridir” denilen Sayıştaylık açıklamasında, şunlar da belirtildi:

“Sokağa dökülüp Sayıştay Başkalığı hakkında mesnetsiz suçlamalar yaparak boşa zaman harcayacaklarına, bu süreci yakın takip için kullansalardı, denetim alanındaki sayısız sorunlarla başa çıkmaya çalışan ve görevini layıkıyla yerine getiren Sayıştay’ın bu suçlamaları hak etmediğini utanç duyarak göreceklerdi.”

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

“Basın açıklamasına konu olan Personel Dairesi görüşünün, incelemelerimiz sırasında ilgili şahsın dosyasına hiç uygulanmamış olduğu saptanmıştır. Uyarımız üzerine, 03.08.2015 tarihinde Hazine ve Muhasebe Dairesi tarafından gerekli işlemler yapılarak 07.08.2015 tarihinde bizim denetimimize sunulmuştur. Yapılan denetimler sonucunda, 10.08.2015 tarihinde ilgili uygulamaya onay verilmiş ve dosya, 11.08.2015 tarihli gönderi listesi ile Hazine ve Muhasebe Dairesi’ne teslim edilmiştir.”