Saydam ailesi tarafından “Tarihine sahip çıkmayanlar, geleceklerine sahip olamazlar” anlayışıyla kurulan Saydam Tarih ve Eğitim Vakfı’nın (SAYTEV),  İlköğretim, Ortaöğretim, Kırsal Kesim, Mesleki Eğitim, Yüksek Öğretim ve SAYTEV Özel Bursu başlıkları altında vereceği burslar için, başvurular bugün tamamlandı.

Maddi desteğe ihtiyaç duyan 17 başarılı öğrenciye burs vermek için yola çıkan SAYTEV, başvurulardaki yoğunluk neticesinde burs sayısını 21 başarılı öğrenciye çıkardı.

SAYTEV’in konu hakkında yaptığı yazılı açıklamaya göre, İlköğretim ve Ortaöğretim Bursu başlıkları altında “Geri Dönüşümsüz” olarak verilecek burslar; ders kitabı, kırtasiye ve giyecek ile öğrencinin okul harçlığını karşılayacak aylık destek bursunu içerecek.

Bu kapsamda 16 öğrenciye burs verileceğini açıklayan SAYTEV Yönetimi, burs alacakların  Yönetim Kurulu tarafından en geç 8 Eylül Perşembe gününe kadar belirleneceğini bildirdi.  “Geri Dönüşümlü” olarak nitelendirilen; Kırsal Kesim, Mesleki Eğitim, Yüksek Öğretim ve SAYTEV Özel Bursu başlıkları altında verilecek burslar ise, eğitim ücretlerini kapsayacak.

Vakıftan yapılan açıklamada “Geri Dönüşümlü” burslarla öğrenimini tamamlayan her öğrencinin, eğitimini tamamlayıp yeterli gelir düzeyine ulaştığı zaman, en az bir öğrencinin giderini karşılayarak yetişmesine katkıda bulunmasının beklendiği belirtildi. Bu alanda da toplam 5 başarılı öğrenciye burs verileceğini açıklayan SAYTEV Yönetimi, isimlerin en geç 9 Eylül Cuma gününe kadar açıklanacağını bildirdi.

Kazananların listesini SAYTEV’in www.saytev.org adresli web sayfasında detaylı şekilde görülebileceği ve SAYTEV burs biriminin kazanan adaylara telefon veya e-mail yolu ile ulaşılacağı kaydedildi.