Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Remzi Gardiyanoğlu, sağlık sisteminin sorunlarıyla ilgili Maliye Bakanlığı’nda düzenlenen toplantıya çağrılmamalarını eleştirdi.

Gardiyanoğlu konuyla ilgili yazılı açıklamasında, Sağlık Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği ve Tıp-İş temsilcilerinin katıldığı toplantıya “ülkedeki sağlığın yarısının yükünü kaldıran” serbest hekimler ve özel sağlık kuruluşlarının temsilcilerinin davet edilmemesinin büyük eksiklik olduğunu söyledi.

Salı günü ikincisi yapılacak toplantıda, bu eksikliğin giderilmesini isteyen Gardiyanoğlu, kamudaki sağlık hizmetlerini de eleştirdi.

Gardiyanoğlu, bir yandan toplantının vatandaşın anayasal hak olan kamu sağlık hizmetinden tam anlamıyla yararlanması amacıyla yapıldığı söylenirken, diğer taraftan vatandaşa sağlık hizmeti vermekle görevlendirilmiş kamu hekimlerinin mesai saatlerine uymamaya ve gayri yasal bir şekilde ikinci işlerini yapmaya devam ettiğini sevundu.

Birlik Başkanı Gardiyanoğlu şunları kaydetti:

“Ne yazıktır ki, kamu hekimlerinin temsilcisi kurumlar, Anayasal zorunlulukları olan, mesaiye ve ikinci iş yasağına uyma konularını, kamu hekimlerinin özlük haklarının düzenlenmesi sürecinde pazarlık unsuru yapmaya devam etmekte, daha da ileri giderek, her zamanki taktikle, taleplerinin karşılanmaması durumunda, greve giderek, halkımızı anayasal hakları olan sağlık hizmetlerinden mahrum etme tehdidinde bulunmaktadırlar”