Birlik, duruşmanın yarın saat 09.30’da Yüksek İdari Mahkemesi’nde yapılacağını belirterek, kamu hekimlerinin ikinci iş yapmasının yasallaştırılmaya çalışması durumunda Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği Yönetimi olarak konuyu bireysel düzeyde de tek tek hukuka taşıyacakları uyarısında bulundu.

Birlik Başkanı Remzi Gardiyanoğlu yazılı açıklamasında, Sağlık Bakanı’nı da; “sadece kamu hekimlerinin 2. iş yapmaları konusunda değil, sağlık alanında halk ve hekimlerle birlikte diğer tüm sağlık çalışanlarını da yakından ilgilendiren konularda sınıfta kalmak ve kendi ile yandaşlarının çıkarlarını korumakla” suçladı.

Gardiyanoğlu, Sağlık Bakanı’nın “hukuksuzluğu ve sağlıktaki düzensizliği” savunduğunu iddia ederek, şunları kaydetti:

“Sayın Sağlık Bakanı’na gereken her türlü cevabı yasalar çerçevesinde vermeye devam edeceğimizi; kamu hekimlerinin ikinci işlerini legalleştirme çabalarını Anayasa'ya aykırı bir şekilde yasallaştırmaya çalışması durumunda ise, Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği Yönetimi olarak, konuyu bireysel düzeyde de tek tek hukuka taşıyacağımızı tüm kamuoyunun bilgilerine sunarız."