Schinas, Jean-Claude Juncker'in Yunanistan'ın başvuru mektubunu "Olumlu bir sinyal, mantıklı bir uzlaşmaya yol açabilir" diye değerlendirdiğini bildirdi.

Sözcü Schinas, Yunan yetkililerin "mali programın uzatılması için değil borç anlaşmasının uzatılması için başvurduk" açıklamalarını da yalanlayarak, başvurunun mevcut mali programın 6 ay uzatılmasına yönelik olduğunu vurguladı.

Basına sızan Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis tarafından imzalanan başvuru mektubunda, programın denetiminin "kurumlar" tarafından yürütüleceği belirtiliyor. Yunanistan'da yeni hükümet, AB Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası ve IMF üçlüsünü orijinal adıyla troyka yerine kurumlar olarak adlandırmayı tercih ediyor.

Başvuru mektubunda Yunan hükümeti Avrupalı ve uluslararası ortaklarıyla yakın çalışacağını ve mali hedefleri, mali istikrarı ve ekonomik toparlanmayı tehlikeye atacak tek taraflı fiillerden kaçınacağını taahhüt ediyor.

Avro Bölgesi maliye bakanları yarın Brüksel'de olağanüstü toplanarak Yunanistan'ın, mali programın uzatılması talebini görüşecek.