Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz, temaslarda bulunmak amacıyla bu gece Kıbrıs’a geliyor. Schulz, yarın saat 17.30’da Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından kabul edilecek.

AP Başkanı Schulz temaslarına yarın saat 09.45’te Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’le yapacağı görüşmeyle başlayacak. Görüşme sonrasında saat 10.00’da heyetlerarası görüşmeye geçilecek. Schulz ile Anastasiadis, saat 10.30’da ortak basın açıklaması yapılacak, soru alınmayacak.

Schulz, Anastasiadis’le görüşmesinin ardından saat 10.55’te Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru ile bir araya gelecek, ardından saat 11.40’ta ortak açıklama yapılacak, soru alınmayacak. Daha sonra Rum Meclisi’nin olağan oturumuna katılacak olan Schulz, burada saat 12.05’te bir konuşma yapacak, ardından Omiru’nun onuruna vereceği öğle yemeğine katılacak.

Schulz, öğleden sonraki programı çerçevesinde Kıbrıslı Türk ve Rum gençlik örgütleri ve aktivistlerle saat 16.00’da RIK televizyonu stüdyolarında bir araya gelecek.

AKINCI-SCHULZ GÖRÜŞMESİ YARIN SAAT 17.30’DA…

AP Başkanı Schulz, saat 17.30’da Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından kabul edilecek.

Martin Schulz, Cumhurbaşkanı Akıncı ile görüşmesinin ardından saat 18.25’te Kayıp Şahıslar Komitesi’nin Antropoloji Laboratuarı’nı ziyaret edip, ardından kısa bir basın açıklaması yapacak.

Schulz daha sonra Slovakya’nın Güney Kıbrıs Büyükelçiliği inisiyatifinde rutin toplantılara katılan Kıbrıslı Türk ve Rum siyasi parti başkan ve temsilcileriyle ara bölgedeki Ledra Palace Otel’de görüşecek.

Schulz bu görüşmenin ardından Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis’in onuruna vereceği akşam yemeğine katılacak.

BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide ile Çarşamba sabahı  kahvaltıda bir araya gelecek olan Schulz, aynı gün Ada’dan ayrılacak.