Sosyal Demokrat Parti (SDP) dünya ülkesi olmaya hazırlanan KKTC’nin şimdiden geleceğinin önünün açılması için hükümetin çalışma başlatması gerektiğini kaydetti.

Parti adına yazılı bir açıklama yapan İskele İlçe Başkanı Sefa Kar, bilinçli ve çağdaş adımların atılması için çalışmaları sürdürdüklerini, günlük politikalardan artık uzaklaşılması gerektiğini, gelecek için gençleri denizciliğe yönlendirmek gerektiğini savundu.

Kar, açıklamasında Denizcilik sektörünün dünyada hızlı bir şekilde büyüme içerisinde olduğunu ve bünyesinde deniz ulaştırma işletme mühendisliği, gemi makineleri işletme mühendisliği ve gemi inşaatı mühendisliği gibi uzmanlık alanları barındıran, denizcilik fakültelerinin uluslararası camiada önem arz eden meslek gurupları olduğunu bildirdi.

Meslek liseleri pozisyonunda “Denizcilik” bölümü olmamasının büyük bir eksiklik olduğuna değinen Kar, liselerden, denizcilik fakültelerine kayıt yaptıran öğrencilerin, birçok temel konulardan eksik olduğunu ve birtakım zorluklarla karşılaştığını kaydetti.

Kar, “SDP olarak milli eğitim bünyesine ‘Denizcilik meslek lisesi’ kazandırılarak, önü açık bu sektöre alttan öğrenci yetiştirerek ülke denizcilik sektörüne kaliteli bireyler kazandırılmasını öngörmekteyiz. Bu hususta Milli Eğitim Bakanlığımızı konuyla ilgili atak durumda olmaya çağırıyoruz.” ifadelerini kullandı.