Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SDP) Doğancı’da sohbet toplantısı gerçekleştirdi.

SDP basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, toplantıya Başkan Tözün Tunalı, Başkan Yardımcısı Reşat Soylukal, MYK üyeleri Avukat Sunalp Sencer ve Ali Üncü katıldı.

TUNALI

SDP Genel Başkanı Tözün Tunalı sohbet toplantısında yaptığı konuşmada vatandaşlara partinin kuruluş ilkelerinden bahsederek bu kapsamda insanlar arasında ayrımcılığa karşı olan partinin özel sektörün güçlenmesi için girişimde bulunacağı bunun yanında Eğitim, Sağlık, Tarım ve Hayvancılık alanlarının da partinin olmazsa olmazları olduğunu ifade etti.

Tunalı, Kıbrıs konusunda son günlerde yaşananlara da değindi.

Tunalı şöyle dedi: “Şu anda Türkiye ile Akıncı’nın yürüttüğü politikaları sonuna kadar destekliyoruz. Türk tarafının garantörlük ve mal mülk konusunda tedirginlikler yaşadığını görmekteyiz. Garantörlük hususunda TC’nin son kararı verebileceği ve halen Yunanistan ve İngiltere ile bu konuda kendi aralarında görüşmelerin devam ettiği gözlemleniyor. Kıbrıslı Türk insanı yıllarca bu ülkede çok zor günler yaşamıştır. Elbette TC’nin garantörlüğünü devam ettirmesini istiyor. Bu konuda parça devletin garantörünün TC olması gerekiyor. Mal mülk konusunda ise tedirginlikler had safhada.”

Tunalı, hükümetin tarım ve hayvancılık politikasının olmaması nedeniyle, sorunların devam edeceğini savunarak, “SDP olarak tarım ve hayvancılık yapan kesimlerin tanımının yapılarak çözümlenebileceğini ve yeni bir sistemin 3 ay içerisinde hayata geçirilmesi halinde ülkede bir refahlığın yaşanabileceği görüşündeyiz” dedi.

Tunalı, hükümete makam aracı alınması dahil birçok konuda eleştirilerde bulundu.