SDP Başkanı Tözün Tunalı yazılı açıklamasında, hükümetin geçmişten farklı politikalar üreterek partilerini güçlendirmeyi hedeflediklerini gördüklerini belirtti.

Vaatlerle halkın kandırıldığını, gizlice istihdamlar yapıldığını; sanayi arazilerinin bolca verilmeye başlandığını, sırada kırsal kesim arsaları bulunduğunu savunan Tunalı, ülke insanının ise geçim derdiyle uğraştığını, özel sektörün kendi yağıyla kendi ciğerini kavurmaya çalıştığını kaydetti.

“SİGORTALARIN SONU HİÇ İYİ GÖRÜNMÜYOR”

Tunalı, borç batağına sürüklenen Sosyal Sigortalar Dairesi’nin sonunun hiç iyi görünmediğine işaret ederek, yakında emeklilerin maaş alamayacak duruma düşeceğini belirtti.

Hükümetin birçok usulsüz adım attığı görüşünü de ifade eden SDP Başkanı Tunalı, reform hükümeti olarak halka verdiği sözleri 6 ay geçmesine rağmen yaşama geçiremeyen hükümetin aldığı tüm kararların sorgulanacak nitelikte olduğunu ve  “Kıbrıs Türk halkı bugüne kadar gelmiş geçmiş en beceriksiz ama en ballı bir Hükümet dönemine şahit olduklarını” savundu.

“GAYRI YASAL İCRAATLARINDAN DOLAYI GÜVENİLİRLİĞİNİ YİTİRDİ”

Tunalı, altı aydaki gayrı yasal icraatlarından dolayı hükümetin güvenilirliğini yitirdiğini de savunarak mahkemeler tarafından iptal edilen kararları ve Ombudsman’ın raporlarını örnek gösterdi.

Hükümete destek veren bağımsız milletvekillerinin de halk tarafından sorgulanması gerektiğini kaydeden Tözün Tunalı, “Bu gayrı yasal icraatlarda onlar da vardır; alınan tüm kararlarda onların da sorumluluğu vardır” dedi.

Tözün Tunalı, bu gayrı yasallıkların artık yaşanmaması için sivil toplum örgütleri ile Meclis’te bulunan diğer partilerin ses getirmesini ve meydanlara çıkmasını önerdi.