Sosyal Demokrat Parti, YÖK Başkanının KKTC’deki üniversitelerde terör konusundaki uyarılarının “ciddi bir uyarı” olduğunu, bunun hemen dikkate alınarak tedbirler alınmasını beklediklerini açıkladı

Sosyal Demokrat Partisi Başkanı Tözün Tunalı yaptığı açıklamada, her geçen gün pervasızca büyüyen bir sektör haline gelen, üniversite mezarlığı olma yolunda ilerleyen bir yapıya sahip olunduğunu belirterek, “Bir ada ülkesi olmanın avantajlarını kullanmaya çalışan kesimler ve iş adamlarının iştahını kabartan Üniversite açma girişimlerini de parti olarak onaylamıyoruz” dedi.

KKTC üniversitelerinde dünyanın değişik ülkelerinden okumaya gelen insanların çeşitli görüşleri de beraberinde getirip örgütlenmekten korkmadıklarını söyleyen Tunalı, KKTC’deki otorite boşluğunu gören bu kesimlerin gayriresmi toplantılar yaparak birlikteliklerini sürdürdüklerini savundu.

Hiçbir üniversitede asayişi sağlayacak tedbir olmadığını öne süren Tunalı, “FETÖ ve buna benzer terör örgütlerinin şu anda KKTC’deki üniversitelerde var olduğunu herkes biliyor. Üniversite yöneticileri de bunları bilip sessiz kalmayı tercih ediyorlar. Nedeni ise ‘biz paramıza bakarız’ zihniyetidir” dedi.

Üçüncü Dünya ülkelerinden gelip de sadece üniversitelere kayıt yaptırıp okula gitmeyen ve çalışan yüzlerce insan olduğunu da iddia eden Tunalı, kayıt dışı çalıştırılan bu insanların uyuşturucu başta olmak üzere fuhuş çeteleri de oluşturduklarını öne sürdü.

Tunalı açıklamasını şöyle tamamladı:

“Ülkemiz ekonomik zorluklardan geçerken Devletin belirli kesimlerden vergi alarak ve halkın boynuna yük asarak ayakta durmayı hedeflemesi ile bu yükün altından kalkılamayacağını görmesini arzulamaktayız. Ülkemizin bir terör olayına tahammülü yoktur... Dünya ile bütünleşmeye hazırlandığımız bu günlerde böyle bir terör olayının meydana gelmesinin faturasını kimse ödeyemez”