Evrim Kamalı

Lefkoşa’da faaliyet gösteren “Reis Süpermarket” çalışanları Mehmet Yıldız, Abdulkadir Dilekçi, Derviş Oran, Ömer Dilekçi ve konu şahısların akrabası olan Sait Dilekçi, dün tutukluluk sürelerinin dolması üzerine teminat talebiyle mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

“Sebzeleri çaldılar”

Mahkemede meseleyle ilgili olarak şahadet veren Polis Memuru Mehmet Salih Yavuz olayla ilgili bulguları aktardı. Yavuz, zanlılar Mehmet Yıldız, Abdulkadir Dilekçi, Derviş Oran, Ömer Dilekçi’nin “müstahdem tarafından sirkat” ve zanlı Sait Dilekçi’nin ise “hırsızlık mal kabulü ve suç ortaklığı” suçundan aleyhlerine dava getirildiğini söyledi. Polis, zanlılar Mehmet Yıldız, Abdulkadir Dilekçi, Derviş Oran, Ömer Dilekçi, Haziran ayı içerisinde Reis Süpermarket içerisinde manav bölümünden muhtelif manav malzemelerini herhangi bir ödeme yapmadan market dışına çıkarıp, zanlı Sait Dilekçi’ye vermek sureti ile çaldıklarının kamera kayıtlarından tespit edildiğini ifade etti. 

Değeri bin TL

Polis mesele ile ilgili olarak yapılan ilk incelemede çalındığı iddia edilen ürünlerin 1000 TL değerinde olduğunu ve incelemenin devam ettiğini belirtti, ancak zanlıların etki etme olasılığının kalmadığından mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlamasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu, zanlıların ilerde görüşülecek davasında hazır bulunmasını sağlamak maksadıyla yurtdışına çıkışlarının yasaklanmasına, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispat-ı vücut etmelerine ve KKTC vatandaşı muteber birer kefilin 100 bin TL değerinde kefalet senedi imzalamaları koşuluyla tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.