Meclis Genel Kurulu’nun bugünkü gündeminde olan Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasa Önerisinin görüşülmesine geçilecekti ancak bu konuda söz alan UBP Milletvekili Nazım Çavuşoğlu, yasa önerisinin oy birliğiyle geçmesini istediklerini ancak bu konuda bazı çekinceleri olduğunu söyledi.

Partilerden bu konuda anlayış talep eden Çavuşoğlu, Ad-Hoc komitede retoyu verdikleri bu öneriyi oybirliğine çevirmek için uzlaşı arayışında olduklarını ve bunun neredeyse sağlandığını belirtti.

Çavuşoğlu’ndan sonra söz alan CTP Genel Sekreteri Erhürman ise, CTP, DP ve TDP’nin Ad-Hoc komitede öneriyi bütünüyle kabul ettiğini anımsattı.

UBP Milletvekilleri Saner ve Çavuşoğlu’nun öneriyle ilgili çalışmalarda büyük emekleri olduğunu da söyleyen Erhürman, Çavuşoğlu’nun iradeyi oybirliğine çevirmek için istediği süreyi “öneride hiçbir değişiklik yapılmadan ve 18 Nisa Pazartesi ilk sırada görüşülmek” şartıyla kabul ettiklerini belirtti.

Cumhuriyet Meclisi Başkan Vekili Alanlı ise, gruplararası varılan mutabakat sonucu Meclis Genel Kurulu’nun bir sonraki birleşiminin 18 Nisan Pazartesi saat 10.00’da yapılacağını kaydetti ve toplantıyı kapattı.