7 Haziran Milletvekili Genel Seçimleri'nde telefon ve internet iletişiminde sorun yaşanmadığı açıklandı.

BTK'nın internet sitesinde yer alan duyuruda seçim dolayısıyla Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nda seçimin güvenli şekilde yapılmasını temin etmek, mobil ve sabit telefon ve internet iletişiminin kesilmemesi için gereken bütün tedbirleri takip etmek üzere "Koordinasyon Merkezi" kurulduğu bildirildi.

Açıklamada,Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanvekili Dr. Ömer Fatih Sayan'ın talimatıyla kurulan "koordinasyon merkezi'nden GSM operatörleri ve bazı internet servis sağlayıcıları ile video konferans sistemi ile bağlantı kurularak gelişmelerin anlık olarak takip edildiği belirtildi.

BTK Başkanvekili Dr. Ömer Fatih Sayan'ın başkanlığında oluşturulan koordinasyon merkezinde Başkan Yardımcısı İsmail Karayılan, Basın ile İlişkiler Müdürü Bilal çetin, Destek Hizmetleri Daire Başkanı Ali Nazmi Uzun, Spektrum İzleme Daire Başkanı Yunus Şuayp Çetin, Basım-Yayın Müdürü Levent Ardıç ve bazı uzmanlar yer aldığı ifade edildi.

Duyuruda "7 Haziran Milletvekili Genel Seçimlerinde mobil ve sabit hat telefonlar ile internet erişiminin normal seyrinde devam ettiği, iletişimi engelleyecek bir sıkıntının yaşanmadığı bildirildi.Sayan,GSM operatörleri ile Türk Telekom ve internet servis sağlayıcılarına teşekkür etti"denildi.