Kocaeli'de oyunu kullanan Türkiye Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Milletimiz büyük bir olgunluk içerisinde oyunu kullanacak ve Türkiye'yi 4 yıl yönetecek, ülkeye hizmet edecek iktidarı belirleyecek" dedi.

Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde bulunan Damlar İlköğretim Okulu 1033 nolu sandıkta eşi ile birlikte oyunu kullanan Türkiye Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, seçimlerin hayırlı olması temennisinde bulundu. Bakan Işık, "Türkiye gerçekten demokratik olgunluğa ulaşmış bir ülke. Hangi tartışma olursa olsun sandıkta ciddi bir mutabakat var. Seçimin meşruiyetine yönelik hamdolsun Türkiye'de bu güne kadar hiçbir problem olmadı. Bugün de inşallah aynı şekilde büyük bir olgunluk içerisinde tüm milletimiz oyunu kullanacak. Ve Türkiye'yi 4 yıl yönetecek, ülkeye hizmet edecek iktidarı belirleyecek ve aynı zamanda da meclisi seçmiş, milletvekillerini seçmiş olacak" diye konuştu.

Türkiye'nin son 19 ayda 4 tane seçim yaşadığını söyleyen Bakan Fikri Işık, "Bugün tekrar milletimiz sandığa gidiyor. Bugün inşallah ümit ediyoruz ki Türkiye'den güçlü ve istikrarlı bir hükümet çıkar. Halkımız bu sonucu ortaya koyar. Ben sonuçların şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Bazı çevrelerin seçimlerin meşruiyetine gölge düşürme çabalarını nefretle kınadığını söyleyen Türkiye Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Yani Türkiye'de halkımızın bu noktada olgunluğunu gölgeleyecek, seçimlerin büyük bir olgunluk içerisinde yapıldığını gördüğümüz seçimlerin meşruiyetine gölge düşürme heveslerinden vazgeçmesini, Türkiye'de her kesin demokrasiye, demokrasinin gereklerine inanması ve ona uygun davranması çok ama çok önemli. Bu noktada, seçimlerin meşruiyetine gölge düşürme çabalarına çok dikkat etmemiz gerekiyor. İnşallah bugün büyük bir olgunlukla, inanıyorum ki bu seçimi de tamamlayacağız. Türkiye'nin yeni millet meclisi, milletvekilleri belli olacak. Buradan da inşallah Türkiye'nin önümüzdeki 4 yıl sorumluluğunu üstlenecek iktidar çıkacaktır" şeklinde konuştu.