İnternet platformunun en yeni yemek tarifi sitelerinden biri olan bizimsef.com sitesi gelecek ilgili planlarını açıkladı. Site yetkilileri tarafından paylaşılan planlar arasında bulunan şef kursları ile birlikte üç ayrı ilde eş zamanlı olarak şef yetiştirme kursları açılacak.

Bu yıl ve gelecek yıl içerisinde yapılacak çalışmalar hakkında bir duyuru paylaşan bizimsef.com sitesi yetkilileri yapmış olduğu en önemli açıklamalardan biri de şef kursları oldu. Türkiye de belli 3 ilde başlatılması planlanan şef kursları zorluk seviyesine göre 3 ile 6 ay arasında sürmesi planlanıyor. Bu plan dahilinde açıklamada bulunan site yetkilileri "Türkiye'de geleceğin şeflerini yetiştirmek için kurslar açmayı planlıyoruz. Bu planımız dahilinde ilk olarak Kayseri, Ankara ve İstanbul illerinde bu kursları eş zamanlı olarak açma gibi bir planımız var. Ama bu planı gerçekleştirebilmemiz için belli bir zamana ihtiyacımız var. Hedef olarak 2016 yılının orta çeyreğinde bu kurs yerlerini hizmete açmak istiyoruz. Ama bunun için ilk olarak hedeflediğimiz kitlenin artması gerekmektedir." diye belirtti.

Çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini belirten yetkililer, "ilk amacımız sitemizde kullanıcıların aktif olarak kendi tariflerini binlerce kişi ile paylaşabileceği bir ortam hazırlayabilmektir. Bunun için bizim şef sitemizde çalışmalarımız son hızıyla devam etmektedir. Sosyal ağlarda da aktifliğimiz gün geçtikçe artmaktadır. Ama şuan ki hedeflediğimiz kitle sayısına tam anlamıyla ulaşabilmiş değiliz. Bu sebepten çalışmalarımıza aralıksız olarak devam ediyoruz. İlk hedefimizi gerçekleştirmemize çok kısa bir zaman kaldı. Daha sonra videolu tariflerimizi de yayınlayarak hızlı yükselişimize devam etmek istiyoruz." diye belirttiler.

Türkiye'de şef yetiştirme kurslarının sayısının az olduğunu ve bu sayısı arttırarak şef olma yolunda ilerlemek isteyenlerin önünü açmak isteyen yetkililer, "Daha yolun çok başındayız. Hedeflerimizi aşamalı olarak gerçekleştirerek en büyük hedefimiz olan şef yetiştirme kurslarını açmak istiyoruz. Şuan süre olarak 2016 yılını belirledik. Ama hedeflerimize hızlı bir şekilde ulaşmamız bu belirlenen süreyi de kısaltabilir." açıklamasında bulundular.

Görünen şu ki gelişen yemek sektörüne şuan yeni bir hız gelecek gibi gözüküyor. Elbette bu tarz çalışmaların yürütülmesi oldukça yararlı ve faydalı oluyor. Bu sebepten bu çalışmaları desteklemenin verimli olacağı kanaatindeyim.

Kursun açılması ile ilgili tüm detaylara ise bizimsef.com yetkilileri "Tüm duyuru ve haberlere sitemizden veya sosyal ağlardan ulaşabilirler. Bu kurslara katılmak isteyen tüm ziyaretçilerimizin bizi takip etmesini öneririz." açıklamasında bulundular.