Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde terör örgütü PKK'nın saldırısında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Ali Bozkurt, memleketi Adıyaman'da son yolculuğuna uğurlandı.

Terör örgütü tarafından gerçekleştirilen hain saldırıda şehit olan 23 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Ali Bozkurt, uçakla Adıyaman Havaalanına getirildi. Havaalanından uzun bir konvoy eşliğinde Kahta ilçesi Menderes Mahallesi 9001 nolu sokaktaki baba ocağına getirildi. Şehidin cenazesi burada baba Hacı Bozkurt, anne Naile Bozkurt, kardeşleri ve yakınları tarafından gözyaşları içerisinde karşılandı.

Cenaze aracından indirilmeyen şehidin naaşına dokunmak isteyen yakınları izdihama neden oldu. Şehidin kız kardeşi elinde duvak ile kardeşinin fotoğrafına dokunmaya çalıştı. Bekar olan şehidin tabuttaki naaşına elindeki duvak ile dokunmak istedi. Gözyaşları içerisinde salavat ve tekbirler getirildi. Gözyaşlarının sel olduğu baba ocağında şehidin erkek kardeşi fenalaştı.

Dokuz çocuklu ailenin oğlu Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Ali Bozkurt'un cenazesi daha sonra cenaze namazı için Yeni Mahalle Mezarlığına getirildi. Ay yıldızlı bayrağa sarılı olan şehidin naaşı askerlerin omuzlarında tören alanına konuldu. Cenaze namazının kılındığı tören alanına Cumhurbaşkanı, Başbakan, TBMM Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Genel Kurmay Başkanlığı ve kuvvet komutanlarının siyah çelenkleri yer aldı.

Şehidin öz geçmişinin okunmasının ardından, Jandarma Yarbay Ercan Atasoy tarafından konuşma yapıldı. Jandarma Yarbay Ercan Atasoy, terör örgütü tarafından şehit edilen Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Ali Bozkurt'un kara toprağa değil, milletimizin kadir bilir bağrına defnettiklerini belirterek, şehitlerin hatırasının sonsuza kadar yaşatılacağını kaydetti.

OĞLUNUN RESMİNİ DOYASIYA ÖPTÜ

Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazına Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Milletvekilleri Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat, Salih Fırat, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, Adıyaman Jandarma Garnizon Komutanı Albay İbrahim Koyuer, kurum ve kuruluş müdürleri, çok sayıda vatandaş ve yakınları katıldı.

Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Kılınan cenaze namazının ardından, şehidin naaşı askerlerin omuzlarında mezara doğru taşındı. Şehidin Annesi askerler tabutu taşırken son kez oğluna bakarak, oğlunun resmini doya doya öptü. Asker tabutun önünde yürüyen annenin ellerinden tutarak, birlikte ilerlediler. Binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde "Kardeşliğimize bomba atmayın" yazılı döviz yazılırken, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" ve "Kahrolsun PKK" sloganları atıldı.

Şehit daha sonra dualar eşliğinde toprağa verildi.