Mardin'in Nusaybin ilçesinde teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan 29 yaşındaki polis memuru Yakup Mete, Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi.

Hafta sonu iznini geçirmek üzere memleketi Nusaybin ilçesine gelen polis memuru Yakup Mete, dün akşam PKK'lılar tarafından silahlı saldırıya uğramış, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştu.

Akarsu Mahallesi'nde alınan geniş güvenlik önlemleri altında gelen Mete'nin naaşı ailesi ve kadınlar tarafından Kürtçe ağıtlarla karşılandı. Şehit polis Mete'nin cenaze törenine Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, İl Jandarma Komutanı Albay Alaattin Karsavuran, Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, şehit polisin yakınları, emniyet personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı. Mete'nin cenazesi, İl Müftü Vekili İsmail Ünal'ın okuduğu duaların ardından Akarsu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Definden sonra Vali Koçak, şehit polis Mete'nin babası Diyap Mete'ye bayrak ve fotoğrafını verdi. Şehit polis için Akarsu Mahallesi'nde taziye yeri kuruldu.

Şehide Kürtçe ağıtlarla veda edildi

Şehide Kürtçe ağıtlarla veda edildi

Şehide Kürtçe ağıtlarla veda edildi

Şehide Kürtçe ağıtlarla veda edildi