İzmir'in Foça ilçesinde eğitim atışı sırasında mermi isabet ederek şehit olan Teğmen Serdar Albayrak için Kocatepe Camii'nde tören düzenlendi.

İzmir Foça Jandarma Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığında, eğitim atışı sırasında mermi isabet ederek şehit düşen Teğmen Serdar Albayrak (23) Kocatepe Camii'nde düzenlenen törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Törene şehidin annesi Nurben, babası emekli Kıdemli Başçavuş İbrahim Albayrak ve yakınları başta olmak üzere MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Ankara Garnizonu'nda görevli general, subay ve astsubaylar, emniyet mensupları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Bahçeli ve protokol üyeleri, Kocatepe Camii'ne gelişlerinde şehit ailesine ayrılan kısma giderek, acılı aileye taziye dileklerini sundular. Taziyelerin ardından cenaze namazını şehidin amcası İsmail Albayrak kıldırdı. Şehit Teğmen Albayrak için Kocatepe Camii'nde öğle namazını müteakip cenaze namazı kılındı.

Baba Albayrak şehit oğlunu asker selamıyla uğurladı. Cenaze namazının ardından şehit oğlunun tabutu başına gelen acılı baba Albayrak, oğlunun tabutuna sarıldı. Daha sonra şehidin naaşı askerlerin omzunda top arabasına kadar taşındı. Şehidin naaşının top arabasında taşınması sırasında askeri görevli tekerlekli sandalyedeki Albayrak'ın elini bir an olsun bırakmadı. Saygı geçişi sırasında komutanlar da şehide selam dururken şehidin yakınları gözyaşlarını tutamadı. Şehidin annesi bu esnada baygınlık geçirdi.

Şehit Albayrak'ın naaşı, törenin ardından Eryaman Mezarlığında toprağa verilmek üzere son yolculuğuna uğurlandı.

Şehide son selam

Şehide son selam