Iğdır'da PKK'lı teröristlerin bombalı saldırısı sonucu şehit olan polis memuru Burak Zor, memleketi Samsun'da gözyaşları arasında toprağa verildi. Törende şehidin amcası siyasilere çağrıda bulunarak, "Yeter artık, birlik ve beraberlik günüdür" dedi.

Iğdır'da dün sabah 13 polisin şehit düştüğü terör saldırısında şehit olan 29 yaşındaki polis memuru Burak Zor'un naaşı İlkadım ilçesindeki baba evinde helallik alınmasının ardından Büyük Camii de kılınan öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Kıranköy Mezarlığındaki Polis Şehitliğine defnedildi.

Kılınan cenaze namazına Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan, Fuat Köktaş ve Çiğdem Karaaslan, CHP Samsun Milletvekilleri Kemal Zeybek ve Hayati Tekin, MHP Samsun Milletvekili Erkan Usta, siyasi parti il başkanları, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, şehidin yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

ŞEHİDİN AMCASI SİYASİLERE SESLENDİ

Şehidin cenazesinde şehidin yakınları ayakta durmakta zorlanırken, kılınan cenaze namazının ardından şehidin eşi Cansu Zor, şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak gözyaşları döktü. Şehidin omuzlara alınması esnasında şehidin amcası Ahmet Zor, "Ateş düştüğü yeri yakıyor. Hayır öyle değil. Ateş bana da geldi. Siyasilere sesleniyorum, kendinize gelin, kilitli kalplerinizi açın. Yeter artık, birlik ve beraberlik günüdür" dedi.

Daha sonra şehit Burak Zor'un naaşı polislerin omzunda cenaze aracına taşınarak Kıranköy Mezarlığındaki Polis Şehitliğine götürüldü.

Şehidin amcasından siyasilere çağrı

Şehidin amcasından siyasilere çağrı

Şehidin amcasından siyasilere çağrı