Niğde'den 3 Eylül'de Hac farizasını yerine getirmek için Mekke'ye giden Niğdeli Şehit Er Bayram Göktaş'ın annesi Nazmiye Göktaş, Mekke'de trafik kazası sonrası hayatını kaybetti.

1996 yılında Mardin Nusaybin'de çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Er Bayram Göktaş'ın babası Mustafa Göktaş ve annesi Nazmiye Göktaş 3 Eylül'de, Niğde Müftülüğü önünden hac farizasını yerine getirmek için uğurlanmıştı. Hac farizasını yerine getirirken yolun karşısına geçmek isteyen şehit annesi Nazmiye Göktaş'a otomobil çarptı. 17 gün Mekke'de Kral Faht Hastanesi yoğun bakımında tedavi gören Nazmiye Göktaş, dün hayatını kaybetti.

Şehit Er Bayram Göktaş'ın annesi Nazmiye Göktaş'ın cenazesi Mekke'de defnedilirken Niğde'de de gıyabi cenaze namazı kılındı.

Öğle namazına müteakip Dışarı Camii'nden kılınan gıyabi cenaze namazı sonrası, Göktaş'ı Hac'a uğurlarken yanında bulunan Niğde İli Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Demir, şehit annesi Nazmiye Göktaş'ın "şehit annelerimize selam söyle gidip dönememek var" dediğini söyledi.

"GİDİP DÖNEMEMEK VAR DEMİŞTİ"

Cenaze namazı sonrası duygularını dile getiren Başkan Demir, "Evladını şehit veren ve nurlanmış bir şehidimizin annesi olan Nazmiye Teyzemi giderken otobüse bindirdim ve şu kelimeyi kullandı "Ömer'im biz gidiyoruz, sizler buradasınız Allah'ım tüm Müslümanlara bu duyguyu yaşatsın ama yaşımız geçti. Bizim de kısmetimiz bu güneymiş Allah'ım her Müslüman kuluna bunu nasip etsin" dedi ve "göremediğimiz arkadaşlarımıza şehit annelerimize selam söyle; gidip dönememek var" demişti. Bu sözlerine çok duygulanmıştım ancak bu çok üzücü haberi aldık. Değerli şehit annemizin cenazesi kutsal topraklara defnedilmiştir. Tüm şehit ailelerimiz adına geride kalan değerli şehit babamıza ve evlatlarına Allah'ım sabırlar versin. Mekanı cennet olsun" dedi.

Şehidin annesi kutsal topraklarda hayatını kaybetti