İçişleri Bakanı Kutlu Evren,  Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği’nden bir heyeti kabul etti.

Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı  Ertan Ersan kabulde yaptığı konuşmada,  1990’dan beri Şehit çocuklarına verilen arsalardan Güzelyurt, Metehan ve Alayköy çevresindeki 344 arsanın altyapısının hazır olmadığını, elektrik kurumuna yatırılan elektrik alt yapısı ile ilgili meblağın halen orada durduğunu fakat elektrik kurumunun işlem yapmadığını belirtti.

Önceki bakan döneminde yol, kaldırım ve altyapı yatırımlarının yapılacağının sözünü verdiğini fakat şu ana kadar herhangi bir girişim yapılmadığını söyleyen Ersan,  Baf, Lapta, Tuzla ve Balalan’da bulunan şehit mezarlarına kabir yapılması gerektiğini, özellikle Geçitkale ve Baf’taki şehit mezarlarının çok kötü durumda olduğunu da dile getirdi. 

Ersan, birçok köyde aynı sorunun olduğu ve bu anıtların yapımı için çalışma başlatılması ile ilgili bir bütçe oluşturulması gerektiğini de söyledi.

1464104064.jpg

Muratağa  –  Atlılar ve Sandallar’daki definlerin ise 14 Ağustos’a kadar tamamlanması gerektiğini kaydeden Ersan bu konuyla ilgili de acilen ihaleye çıkılmasını istedi.

EVREN

İçişleri Bakanı Kutlu Evren de dernek yetkililerinin taleplerini hassasiyetle yerine getireceklerini ifade etti.

Gerek anıtlar gerekse şehitliklerle ilgili çalışmaları en erken zamanda başlatacaklarını da kaydeden  Bakan Evren “Bugün buralarda bulunmamızda en fazla emeği olan Gazilerimiz ve canlarını vatanlarını uğruna veren şehitlerimizdir, dolayısıyla onlara karşı vefa borçlarımızı da ödemek bizim görevimizdir” dedi.